Pereiti į pagrindinį turinį

Paieškomas bėglys parsivežė narkotikų

2015-10-15 02:00

Bandydamas pasislėpti nuo dalies neatliktos bausmės vyriškis prisivirė dar daugiau košės ir veltui tikėjosi, kad nebus surastas Rukloje.

A.Šibaila neįvertino atgautos laisvės skonio ir užsidirbo dar keturias baudžiamąsias bylas.
A.Šibaila neįvertino atgautos laisvės skonio ir užsidirbo dar keturias baudžiamąsias bylas. / Policijos nuotr.

Bandydamas pasislėpti nuo dalies neatliktos bausmės vyriškis prisivirė dar daugiau košės ir veltui tikėjosi, kad nebus surastas Rukloje.

Išėjo į laisvę anksčiau

Andrius Šibaila šios savaitės pradžioje patyrė nelinksmų nuotykių, jo nuotaika turėjo ypač apniukti, kai suprato, jog jam ne tik teks grįžti į pataisos namus, bet ir teisintis dėl kelių naujų nusikaltimų.

Šis vyras buvo nuteistas už išžaginimą. Kaip neretai būna, atlikęs dalį bausmės jis pasiprašė išleidžiamas į laisvę anksčiau. Pataisos namų administracija nusprendė, kad vyras jau pasitaisė, ir tarpininkavo dėl jo lygtinio paleidimo.

A.Šibaila į laisvę išėjo su 8 mėnesių "uodega", tai yra tiek bausmės liko neatlikęs.

Lygtinai paleidžiami žmonės yra įspėjami, kad įvykdę menkiausią nusižengimą įstatymui jie grįš už grotų ir jokių nuolaidų tikėtis nebegalės.

Teko važiuoti į Ruklą

Kaunietis malonės neįvertino ir buvo nutvertas apsivogęs Klaipėdos rajone. Todėl Klaipėdos rajono apylinkės teismo sprendimu turėjo būti sugrąžintas į laisvės atėmimo vietą, tačiau nuo bausmės pasislėpė.

Be to, jam buvo inkriminuotas ir smurtinis nusikaltimas – jis skriaudė namiškius.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai išsiaiškino, kad šis vyras slapstosi Rukloje.

Paprašę vietos pareigūnų pagalbos klaipėdiečiai jos nesulaukė ir nusprendė patys sulaikyti ieškomąjį.

Vėlų pirmadienio vakarą policininkai atvyko į Ruklą ir surakino antrankiais A.Šibailą.

Bet tuo netikėtumai jam bei pareigūnams tą vakarą nesibaigė.

Tarp sėdynių – paketėliai

Vos sulaikytas ieškomasis buvo paklaustas, ar turi kokių nors draudžiamų daiktų. Apieškoję jį pareigūnai tuo momentu jokių neleistinų daiktų nerado.

Kai po vidurnakčio pareigūnai su bėgliu atvažiavo į Klaipėdą ir atvedė jį į areštinę, A.Šibaila buvo iškrėstas dar kartą. Atidžiau apžiūrėję jo piniginę areštinės pareigūnai joje rado du polietileno paketėlius su baltais milteliais.

Tada policininkams kilo mintis atidžiau pasižvalgyti tarnybiniame automobilyje, kuriuo buvo vežamas bėglys. Pareigūnų nuojauta neapgavo – tarp mašinos sėdynių jie rado dar 10 tokių paketėlių su analogišku turiniu.

Manoma, kad milteliai yra amfetaminas. Tiksliau į šį klausimą atsakys policijos ekspertai.

A.Šibailos laukia baudžiamoji atsakomybė už smurtą šeimoje, vagystę, vengimą atlikti paskirtą bausmę ir narkotikus. Tiesa, visos šios bausmės, veikiausiai, bus subendrintos ir didžiausioji jų apims mažesniąsias.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų