Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūrio gyventojai neatsparūs sukčių pinklėms

2023-07-01 08:40

Penktadienį į Klaipėdos rajono policijos pareigūnus kreipėsi 65 metų vyras, iš kurio sukčiai išviliojo solidžią sumą. Tai aštuntas atvejis per birželio mėnesį, kai į aferistų pinkles pakliuvo Klaipėdos miesto ir rajono, taip pat Kretingos gyventojai, iš kurių bendrai buvo išviliota per 23 tūkst. eurų.

Asociatyvi Shutterstock nuotr.

Birželio 30-ąją Klaipėdos rajono gyventojas kreipėsi į policiją, pranešdamas, kad prieš savaitę, birželio 23 d., apgaulės būdu iš jo buvo išvilioti 8,6 tūkst. eurų. Tai didžiausia suma pajūrio regione per birželio mėnesį, kurios neteko asmuo, apmulkintas sukčių.

Birželio 26 d., į pareigūnus kreipėsi dar viena Klaipėdos rajono gyventoja. 38 m. moteris nurodė, kad per socialinį tinklą neva suteikti paskolą pasiūlę asmenys, nuo šių metų balandžio 20 iki birželio 1 d. apgaulės būdu, per kelis kartus, išviliojo 3 051 eurą.

Analogiškas atvejis fiksuotas ir Kretingos rajone. Ten birželio 22-ąją gautas 41 metų moters pareiškimas, kuriame nurodoma, kad nuo šių metų gegužės 20 iki birželio 20 d. per socialinius tinklus, siekdama gauti paskolą, ji per kelis kartus į nurodytas sąskaitas pervedė 2 512 eurų.

O štai birželio 20 d. Klaipėdos rajone 54 metų vyras nukentėjo nuo apsimetėlių kurjerių. Į mobiliojo ryšio telefoną jis gavo žinutę su nuoroda neva iš kurjerių tarnybos, kurią paspaudęs ir suvedęs reikalaujamus duomenis, pastebėjo, kad iš jo banko sąskaitos, apgaulės būdu, per du kartus buvo pasisavinti 1 542 eurai.

Birželio 10-osios pavakare sukčiai apsireiškė pas garbaus amžiaus klaipėdietę, gyvenančią Paryžiaus Komunos gatvėje. 85 metų moteriai paskambinęs asmuo nurodė, jog ji esą turi padirbtų pinigų, kuriuos reikia patikrinti. Netrukus į moters namus atėjęs nepažįstamas vyras pastūmė ją, pagrobė 5,8 tūkst. eurų ir pasišalino.

Birželio 2 d. nuo sukčių nukentėjo ir 24 metų klaipėdietis. Vyras į mobiliojo ryšio telefoną gavo žinutę, kad jis turi susimokėti siuntos muito mokesčius, o vėliau pastebėta, jog iš nukentėjusiojo banko sąskaitos apgaulės būdu yra pasisavinti 538,79 eurai.

Birželio pirmą nuo aferistų nukentėjo ir nepilnametė. Apie 14 val. Klaipėdoje, Vingio gatvėje, į stacionarų namų telefoną paskambinęs, o vėliau į butą užsukęs nepažįstamas vyras, pasisavino 1,5 tūkst. eurų ir pasišalino.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų