Palangoje per avariją nukentėjo penki žmonės, tarp jų – trys vaikai

Kelyje į Liepoją ketvirtadienio popietę įvyko avarija, kurioje nukentėjo dvi moterys ir trys vaikai. Dažnai šiuo keliu važinėjantys vairuotojai įsitikinę, kad daugelio avarijų būtų įmanoma išvengti avaringiausiose vietose įrengus žiedines sankryžas.

Apie eismo nelaimę ties pirmuoju įsukimu į Šventąją specialiosioms tarnyboms pranešta 16.12 val. Čia susidūrė 74-erių vyro vairuojamas automobilis "Opel Zafira" ir 31-erių moters vairuojamas "Peugeot".

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai, eismo nelaimės kaltininkas – pagyvenęs vyras, jis išvažiavo iš šalutinio kelio nuo Šventosios pusės ir norėjo įvažiuoti į kelią link Darbėnų. Nežinia, kodėl jis neįvertino eismo situacijos ir nepraleido pagrindiniu keliu link Latvijos judėjusio "Peugeot".

Po smūgio "Opel Zafira" nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Keleivio pusės durelės įsirėmė į kamieną. Moteris negalėjo išlipti iš mašinos, todėl atskubėjusiems ugniagesiams teko nupjauti medį ir hidrauline įranga iš sumaitotos mašinos išvaduoti įkalintą keleivę.

74 metų nukentėjusioji buvo sąmoninga, bet jai prireikė medikų pagalbos.

Į įvykio vietą teko kviesti ne vieną greitosios medicinos pagalbos ekipažą. Medikai skubėjo gelbėti ir "Peugeot" vairuotoją bei kartu su ja važiavusią šešerių mergaitę, taip pat ketverių bei vienerių berniukus.

Moteris įvykio vietoje buvo apžiūrėta medikų, tolesnės pagalbos ji atsisakė, galbūt ji norėjo pasirūpinti vaikais.

Policijos duomenimis, mažiesiems keleiviams taip pat suteikta pagalba, jie buvo nugabenti į ligoninę apžiūrai. Apie patirtų sužalojimų laipsnį bus informuoti eismo įvykio tyrėjai.

Kol pareigūnai fiksavo avarijos aplinkybes, o gelbėtojai rinko nuo gatvės mašinų tepalus bei automobilių nuolaužas, judriame kelyje susidarė nemaža kamšatis. Policininkams teko reguliuoti eismą.

Aptardami šią ir kitas dažnai šiame kelyje prie išvažų iš šalutinių kelių įvykstančias avarijas vairuotojai svarstė, kad skaudžių įvykių galbūt būtų galima išvengti įrengiant žiedines sankryžas.

Tačiau prieš minėtą sankryžą stovi greitį ribojantys ženklai, yra ir eismo saugumą didinantys perspėjamieji įrenginiai. Dažniausiai avarijų kaltininkai būna nepakankamai atidūs arba viršija leidžiamą greitį.


Šiame straipsnyje: avarija LTavarija Palangojenukentėjo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių