Palangoje – nusikaltimų atoslūgis

Palangiškiai tvirtina, kad prieš pasibaigiant kurortiniam sezonui pastebėta daugiau smulkių, bet įžūlių vagysčių.

Palangiškiai tvirtina, kad prieš pasibaigiant kurortiniam sezonui pastebėta daugiau smulkių, bet įžūlių vagysčių.

Svarstoma, ar svetimus daiktus gali gvelbti iš miesto išvažiuojantys poilsiautojai, ar prieš ištuštėjant miestui naktiniams žygiams ryžtasi nusikaltėliai?

Vienas palangiškis pasakojo, kad nepatartų naktį automobilyje palikti net menkiausią daiktą. Esą ilgapirščiai tik to ir lauks, bus pasiruošę vogti net ir menkaverčius daiktus.

Palangos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėja Julita Razmantienė tikino, kad kol kas komisariate nėra padaugėję pranešimų apie tokius nusikaltimus.

"Viena vertus, žmonės ne visada kreipiasi į policiją. Tačiau mes turime užfiksavę du įvykius, kai buvo įsilaužta į mašinas ir pavogta navigacinė sistema", – kalbėjo J.Razmantienė.

Vietos gyventojų pastebėjimą, kad prieš prasidedant poilsiavimo štiliui taip mėgina dar pasipelnyti kurorte siautėję ilgapirščiai, vietos policija nuneigia.

"Ši vasara, palyginti su praėjusiais sezonais, mūsų akimis yra kur kas ramesnė. Rezonansinių nusikaltimų nebuvo. Kartojosi vagystės iš poilsio namelių, vyravo viešosios tvarkos pažeidimai. Šiuo metu situacija jau rimsta", – aiškino J.Razmantienė.

Tyrėja tikino, kad dažniausiai santykius aiškinosi atvykęs jaunimas.

"Pasitaikė tik vienas rimtesnis įvykis, kai peiliu buvo sužalotas jaunuolis. Mano manymu, šiais metais buvo kur kas daugiau poilsiautojų, bet nusikaltimų nebuvo tiek daug", – kalbėjo pareigūnė.

J.Razmantienės teigimu, ir šiemet kurorto policija sulaukė papildomų pajėgų.

"Turėjome papildomų tyrėjų, apylinkės inspektorių, todėl pavyko geriau organizuoti darbą", – pastebėjo J.Razmantienė.

Pasak Palangos komisariato Organizacinio poskyrio specialistės Jurgitos Rinkevičienės, Palangoje nuo birželio 1 dienos iki rugpjūčio pabaigos iš viso buvo užregistruotos 306 nusikalstamos veikos.

"Užregistruota 131 vagystė, 21 veika dėl transporto priemonių vagysčių – pavogti 2 automobiliai. 33 veikos užregistruotos dėl vagystės įsibraunant į gyvenamąsias patalpas – fiksuotas vienas plėšimo atvejis", – tikino J.Rinkevičienė.

Dėl narkotinių medžiagų laikymo ir platinimo Palangoje įkliuvo 25 asmenys. Užfiksuota 31 veika dėl viešosios tvarkos pažeidimų, o viešose vietose buvo padaryti 92 nusikaltimai.

Statistika byloja, kad kurorte šį sezoną buvo įvykdyti 3 sunkūs nusikaltimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUKENTEJUSIOJI

NUKENTEJUSIOJI portretas
KAIP KEISTA ,KAD TIK DU AUTOMOBILIAI VOGTI,NES VIENAS MANO SU ISPANISKAS NUMERIAIS BMW X5 ,KURI PAVOGE LIEPOS 24 DIENOS NAKTI-25 D.RYTA IR IKI SIOL NEZINOME NIEKO,NEI PALANGOS POLICIA NEI KLAIPEDOS, SKAMBINA PRANESTI KAIP VYKSTA MASINOS PAIESKA. SKAICIAU LAIKRASTYJE,KAD PO TO PAVOGE VINAM KALININGRADO GYVENTOJUI.. KAM MELUOTI.JEI BUDAMA PALANGOJE MACIAU DU POLICININKUS BASANAVICIAUS GATVEJE.NEZINAU KA TURI ATSAKYTI PALANGOS MERAS I KLAUSYMA KAS APSAUGO LIETUVIU GYVYBE IR TURTA....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių