Paradoksas Klaipėdoje: sukčius pas senolę atėjo pinigų, tačiau nesugebėjo jų paimti

Klaipėdos pareigūnai įsitikinę, kad bent jau vienos įkalinimo įstaigos telefoniniams sukčiams užkirto kelią bendrauti su talkininkais uostamiestyje.

Ėjo paimti pinigų apkvaišęs

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei skyriaus policininkai sulaikė šešis kojomis vadinamus telefoninių sukčių pagalbininkus.

Porą kartų pas senolius kaliniai siuntė visiškus narkomanus, o vienas jų buvo toks apdujęs, kad nesugebėjo paimti pensininkės jam brukamus eurus.

Tai buvo visiškai paradoksali situacija.

Alytaus pataisos namuose įkalintas apgavikas savo darbą atliko nepriekaištingai – įtikino pensininkę, kad jis yra policininkas, ir sukėlė jai abejonių dėl namie laikomų pinigų tikrumo.

Moteris jau buvo pasiryžusi duoti savo santaupas atėjusiam nepažįstamajam, tikėdama, kad atvykėlis jos pinigus nusineš į savo automobilį patikrinti.

Sukčiai dažniausiai neduoda senukams atsitokėti, reikalauja nepadėti ragelio, kol jų talkininkas su grobiu nepaliks namų. Panašiai atsitiko ir tąkart.

Pensininkė sulaukė policininko ir jau laikė rankose eurus, bet atėjūnas buvo toks apdujęs nuo kvaišalų, kad net nepaėmęs pinigų išsvirduliavo lauk.

Sutrikusi pensininkė į telefono ragelį kaliniui piktinosi, kad jos banknotai liko nepatikrinti.

Padavė 13 tūkst. eurų

Narkomaną kalinys pasiuntė pinigų paimti ir šį trečiadienį, kai įtikino 84 m. senolį, kad jis galėjo mokesčius sumokėti suklastotais eurais, todėl namuose gali tebelaikyti netikrų pinigų.

Apie 13 val. į Naujakiemio gatvėje gyvenančio pensininko namus atėjo 27 m. priklausomas nuo narkotikų vaikinas.

Patiklus klaipėdietis padavė jam visas savo santaupas – 13 tūkst. eurų.

Galbūt dalį išviliotų pinigų dar pavyks rasti, bet veikiausiai jais jau sumokėta už svaigalus, kvaišalus ir neteisėtas paslaugas tiek laisvėje, tiek už grotų.

Po pavykusio nusikaltimo lipdamas laiptais jaunas vyras, ko gero, jau mėgavosi būsimų linksmybių nuotaikomis, juo labiau kad apačioje jo laukė bičiuliai – 32 m. vyras ir 31 m. moteris.

Bet viskas jiems netikėtai pakrypo kita linkme. Kai tik iš laiptinės išėjo "kojos", policininkai pripuolė ir sulaikė visus tris bendrus.

Vėliau policijos pranešime visi trys asmenys buvo įvardyti kaip telefoninio sukčiaus talkininkai. Pareigūnai dar aiškinsis, ar gali būti, kad kieme lūkuriavusi pora prie nusikaltimo nėra prisidėjusi.

Apieškoję sukčiaus kišenes, pareigūnai rado visus senolio pinigus.

Kišenėse jis turėjo ir porą vienkartinių švirkštų bei folijos lankstinuką su rusvai baltos spalvos milteliais, kaip įtariama, narkotine medžiaga.

Todėl šis vyras bus baudžiamas ne tik už sukčiavimą, bet ir už disponavimą kvaišalais.

Senolis nesusigaudė

Pats nukentėjusysis tik iš policininkų sužinojo, kad buvo apgautas.

Regis, glaudžiai bendradarbiaudami su kalėjimų departamento ir Alytaus pataisos namų pareigūnais Klaipėdos kriminalinės policijos pareigūnai susekė sukčiaus skambutį ir žinojo, kur jis pasiuntė savo bendrininką.

Sulaikymo operacijoje dalyvavo ir Mobilaus būrio pareigūnai.

Visų trijų sulaikytųjų biografijos labai margos. Pagrindinis įtariamasis, sukčiaus talkininkas anksčiau ne kartą buvo teistas už vagystes, plėšimus, nesunkų sveikatos sutrikdymą Lietuvoje ir užsienyje.

Moteris yra gerai policininkams žinoma vagilė. Jos bičiulis – priklausomas nuo narkotikų, buvo teistas už vagystes ir disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Teismas svarstė kardomųjų priemonių jiems skyrimo klausimą.

Susigrūmė su atėjūnu

Rugsėjo 11-ąją Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė 39 m. vyrą, kuris, taip pat pasiųstas kalinio, paėmė iš 85 m. klaipėdietės 19 850 eurų.

Panašių nusikaltimų virtinėje išsiskiria rugpjūčio 14-osios įvykiai.

Iš senyvo amžiaus klaipėdiečių šį mėnesį minėti įtariamieji galėjo išvilioti daugiau kaip 52 tūkst. eurų.

Tada auka buvo pasirinkta 84 m. klaipėdietė. Moteris manė apsidrausianti nuo apgavystės, jei pasielgs, jos supratimu, gudriai.

Pas ją atėjusiam nepažįstamajam ji pareiškė pinigų neduosianti, kol jis neatsivesiantis liudininko. Moters nelaimei, 38 m. įtariamojo automobilyje laukė bendrininkas.

Kai sukčiaus pasiuntinys atsivedė draugą, pensininkė jiems atidavė turėtus 2,2 tūkst. eurų.

Liepos 11 d. tokiu pat būdu apgauta 89 m. Debreceno gatvės gyventoja. Ji apgavikams atidavė 1 370 eurų.

Liepos 22 d. paskambinęs, o vėliau užsukęs pas 85 m. moterį įtariamasis nurodė esantis ekspertas, patikrinsiantis pinigus. Moteriai ant stalo išdėliojus 6 tūkst. eurų, vyras paprašė pateikti asmens dokumentą, o kai auka išėjo į kitą kambarį, čiupo pinigus ir ketino sprukti.

Moteris sprunkantį įtariamąjį dar bandė sulaikyti, tačiau įvyko susistumdymas, nukentėjusioji griuvo, o nusikaltėlis pabėgo.

Panašių nusikaltimų buvo ir daugiau.

Antradienį pareigūnai sulaikė 38 m. asmenį, kuris įtariamas sukčiavimu, išviliojus eurų iš 12-os senyvo amžiaus klaipėdiečių.

Sumos – stulbinančios

Bendra šio asmens išviliotų pinigų suma galėjo siekti 20 tūkst. eurų.

Iš viso sukčiavimo būdu iš senyvo amžiaus klaipėdiečių šį mėnesį minėti įtariamieji galėjo išvilioti per 52 tūkst. eurų.

Nusikaltėliai, skambinę pagyvenusiems klaipėdiečiams, kali ne tik Alytaus, bet ir Pravieniškių pataisos namuose.

Ankstesniais atvejais pareigūnams pavyko atgauti tik apie 2,5 tūkst. eurų.

Galbūt dalį išviliotų pinigų dar pavyks rasti, bet veikiausiai jais jau sumokėta už svaigalus, kvaišalus ir neteisėtas paslaugas tiek laisvėje, tiek už grotų.

Kai kurie įtariamieji bus baudžiami ne tik už sukčiavimą, bet ir už apiplėšimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lija

Lija portretas
Žinau, vienoje byloje buvo aiškiai nurodyta nusikaltėlio pavardė, kuris skambino iš kalėjimo ir išviliojo iš senuko pinigus. Bet teismas į tai nereagavo, nubaudė tik tą, kuris leido į savo sąskaitą pravesti pinigus, nesuprasdamas, ką daro (su psichika netvarkoj). Teisme teisėjas pasakė, kad iš kalėjimo skambinti negalėjo????, nes ten neturi telefonų. Tas nusikaltėlis toliau sėkmingai apvaginėja senukus, nes turi gerą advokatą

Ojo

Ojo portretas
Na ir gerai ,jei yra beprociu, kuriais nesirupina vaikai, gal kaliniai paremia savo seimas su beprociu pinigais, saunu, ju liems 70-80, kur kis tuos pinigus, valge kose su bulvem, matot ,kokioamziaus sulauke

Klp

Klp portretas
Kol mobilaus ryšio operatoriai veiks išvien su sukčiais- niekas ju neisgaudys
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių