Pareigūnai sulaikė du klaipėdiečius apiplėšusius vyrus: nusikaltimus išdavė panašus braižas

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio pareigūnai sulaikė gegužės viduryje apiplėšimus įvykdžiusius du vyrus.

Kaip ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, vienas ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus pranešimą, kad gegužės 18 dieną 00.30 val. Klaipėdos Debreceno gatvėje esančiame parke du vyrai, panaudodami fizinį smurtą, užpuolė 29-erių vyrą, jį pargriovė ant žemės, sumušė ir reikalavo pinigų.

Vienam iš vyrų galimai pagrasinus peiliu, iš nukentėjusiojo buvo paimtos pučiamojo lietuvių liaudies muzikos instrumento dalys, mobiliojo ryšio telefonas „Xiaomi“ ir piniginė, kurioje buvo septyni eurai, mokėjimo bei nuolaidų kortelės.

Patirtą žalą nukentėjęs asmuo įvertino 500 eurų.

Tą pačią naktį buvo gautas ir kitas pranešimas, kuriame nurodoma, kad 3 val. šalia Naujakiemio gatvės du asmenys užpuolė 60-ies vyrą, pargriovė jį ant grindinio, paėmė mobiliojo ryšio telefoną „Nokia 3010“ ir piniginę, kurioje buvo 600 eurų bei banko mokėjimo kortelė.

Žalą nukentėjusysis įvertino 665 eurais. Dėl šio įvykio pareigūnai taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tikslinant įvykių aplinkybes, įtarta, kad abu nusikaltimus galėjo įvykdyti tie patys asmenys, todėl ikiteisminiai tyrimai buvo sujungti.

Gegužės 30 dieną buvo sulaikytas 35-erių įtariamasis, o kitą dieną – tokio paties amžiaus jo galimas bendrininkas. Abu vyrai niekur nedirba, yra anksčiau teisti už vagystes ir plėšimus. Teismas juos leido suimti dviem mėnesiams.

Plėšimą įvykdžiusiam asmeniui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Už plėšimą panaudojant nešaunamąjį ginklą – laisvės atėmimas iki septynerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tonfa

tonfa portretas
kada bus grąžinta mirties bausmė gaidžiams

Spenius

Spenius portretas
Nėra ko naktimis slampineti ir nereiks verkt/snargliuotis po to...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių