Pribloškė pareigūnų ekipažo manevrai: blaivus, sąmoningas vairuotojas taip nesielgia

  • Teksto dydis:

Pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ patalpintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas, kaip paaiškėjo, Klaipėdos rajone įtartinai keliu manevruojantis ženklintas policijos pareigūnų automobilis „Volkswagen“ Transporter“, sukėlė nemenką nuostabą vairuotojams. Policija jau aiškinasi įvykio aplinkybes ir sako, jog už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus automobilį vairavęs pareigūnas bus nubaustas, nes vienodos taisyklės galioja visiems vairuotojams.

Įtartinas vairavimas

Vaizdo medžiagoje, kuria pasidalyta socialinio tinklo grupėje „Kur stovi policija Kaune“, matyti, kad pareigūnų mikroautobusas „Volkswagen Transporter“ važiuodamas keliu nepaiso eismo juostas skiriančios linijos.

Transporto priemonė ją kerta ir manevruoja važiuodama tai priešpriešine eismo juosta, tai sugrįždama į reikiamą.

Tačiau KET pažeidžiantis vairavimas vis dėlto čia dominuoja. Po kurio laiko atlikęs jau įvardytus viražus važiuojamojoje kelio dalyje, pareigūnų automobilis ima važiuoti kone kelio viduriu, ratais iš abiejų pusių „apglėbdamas“, jau minėtą eismo juostas skiriančią liniją. Taip transporto priemonė nuvažiuoja didžiąją užsibrėžto kelio dalį kartkartėmis vis įsijungiant posūkio signalui.

Sukėlė pasipiktinimo audrą

Daugiau kaip dvi minutes trunkantį vaizdo įrašą socialiniame tinkle „Facebook“ stebėję internautai netruko prigalvoti įvairiausių galimų versijų: „Neblaivūs važiuoja“, „Gal į telefoną užsižiūrėjo?“, „Gal pareigūno regėjimas sutriko po naktinės pamainos?“, – spėliojo kai kurie.

Netrūko ir pasipiktinusių: „Neužtenka, kad kas antras taip važiuoja gatvėse ir visada „nukerta“ posūkius, tai dar ir policininkai taip daro“, – plūdo Rimantas. „Ko norėti iš paprastų žmonių?“, – nepasitenkinimo tokiu pareigūnu elgesiu nestokojo Viktoras. „Čia – chuliganiškas vairavimas“, – rėžė Arnas. „Ar čia speciali užduotis – važiuoti nepataikant į juostas be jokių švyturėlių? Jei tai – ne tarnybinė užduotis, tai ar patikrintas šio ekipažo vairuotojo blaivumas? Blaivus, sąmoningas vairuotojas taip nesielgia“, – kritikos strėlių negailėjo Donatas.

Tarp internautų nestigo ir šmaikštumo: „Ratų suvedimas nepadarytas, todėl ir traukia į kairę“, – rašė Tomas. „Jie tikriausiai iš Jungtinės Karalystės parlėkė“, – šmaikštavo Klaidas pabrėždamas vaizdo įraše pamatytą minėtos transporto priemonės vis kaitaliojamas kelio puses važiuojant.

„Viskas gerai – nieko priešais nėra, nematau bėdos, kad „perlipo“ per juostą. Bet kodėl? Jeigu paprastas žmogelis taip padarytų, iškart baudelę surašytų. Ar tik ne dėl tokių dalykų žmonės juos „mentais“ ir vadina...“, – plūdo Gracijus.

„Gal patiems blaivumą reikėtų pasitikrinti? Kas per noras važiuoti kelio viduriu? Važiuoja taip lyg už lango 90-ieji. Pamiršo, kad visi dabar tokius „šedevrus“ gali perduoti atitinkamoms institucijoms“, – kritikos strėlių šių laikų pažeidėjams negailėjo Augustas.

Pamiršo, kad visi dabar tokius „šedevrus“ gali perduoti atitinkamoms institucijoms.

Aiškinsis detales

Antradienio rytą portalo žurnalistams susisiekus su Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grausliene, ši patvirtino, jog žinia apie vaizdo įrašą, kuriame dominuoja keistai gegužės 11 dieną Klaipėdos rajone manevravęs policijos pareigūnų automobilis, jau pasiekusi vadovus.

„Su informacija susipažinę ir tiesioginiai ekipažo vadovai, ir mūsų policijos vadovybė. Informacija perduota ir Kelių policijos tarnybai – kolegos patikrins, pasižiūrės, kokie KET pažeidimai yra padaryti, pagal tai bus skirta nuobauda, nes pareigūnams kaip ir visiems kitiems eismo dalyviams yra privaloma laikytis KET“, – sakė A. Grauslienė ir pridūrė, jog visuose pareigūnų automobiliuose tiek viduje, tiek iš išorės yra vaizdo stebėjimo kameros, todėl bus aiškinamasi, kodėl toks įvykis galėjo nutikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

remis1221@gmail.com

remis1221@gmail.com portretas
Tikrai isvengs baudos... Esu susidures.pareigunas apvoge mane ir turiu irodymus. Byla nutraukta gaila... Nezinau kur dar kreiptis, gal ziniasklaida padetu?

Www

Www portretas
ka ponas spaudos dievas matonis pakukuos idomu

Piktas

Piktas portretas
aiskiai girtas matyt ,kas patikrins -niekas
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių