Pasikėsinimo į klaipėdiečių sveikatą byla trepsi vietoje

Pasikėsinimo nužudyti klaipėdiečio Irenijaus Zaleckio šeimos narius byla iš vietos juda sunkiai. Antrojo posėdžio metu pasipylė prašymai, tarp kurių buvo ir pageidavimas nušalinti teismą.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas pirmadienį antrą kartą rinkosi nagrinėti baudžiamosios bylos, kurioje Stanislavas Kladovas, Viktorija Gudkova ir jos motina Jelena Berlimova kaltinami pasikėsinę sunkiai sutrikdyti I.Zaleckio šeimos narių sveikatą bei kitais nusikaltimais.

Nė viena teisiamųjų neprisipažino esančios kaltos.

Nukentėjusieji pareiškė patyrę moralinę žalą, kurią įvertino kiekvienas po 10 tūkst. litų ir pareiškė civilinius ieškinius.

I.Zaleckio šeimos narius teisme atstovaujantis advokatas Robertas Skėrys paprašė kaltinimą perkvalifikuoti į sunkesnį ir perduoti bylą nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Prašyta kaltinti teisiamuosius bandymu sunkiai sutrikdyti dviejų ir daugiau žmonių sveikatą. Tai yra, akcentuota, perpjovus Zaleckių šeimos automobilio stabdžių žarneles kėsintasi ne tik į

I.Zaleckio žmonos bet ir į jo paties sveikatą. Todėl prašyta I.Zaleckį pripažinti nukentėjusiuoju. Iki šiol šis žmogus byloje yra tik liudytojas.

Tyčia sugadintas automobilis galėjo atnešti ir daugiau žalos – rėžtis į minią niekuo dėtų žmonių ir juos taip pat sužaloti.

Teismas šiuos prašymus atmetė, teigdamas, jog šioje stadijoje pateikti prašymai nebus nagrinėjami, prie kaltinimo pakeitimo klausimo esą bus galima sugrįžti vėliau.

Po to advokatas R.Skėrys pareiškė, jog tokiu būdu teismas parodo iš anksto vertinąs įrodymus bei esąs šališkas. Todėl gynėjas paprašė teismą nusišalinti, bet ir šis prašymas buvo atmestas.

Kaltinamųjų V.Gudkovos ir J. Berlimovos gynėjai paprašė laiko susipažinti su civiliniais ieškiniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių