Pasisavino svetimus eurus: senolis banko sąskaitoje pasigedo 300 eurų

Bankomatai kartais iškrečia netikėtų pokštų, neretai patys naudotojai būna nepakankamai atidūs, todėl ir patiria nuostolių. Kaip tai atsitiko pagyvenusiam klaipėdiečiui, dar aiškinsis policininkai.

Antradienį į Klaipėdos miesto policijos komisariatą kreipėsi 83 m. vyras. Jis pranešė savo banko sąskaitoje pasigedęs 300 eurų.

Pasirodo, dar lapkričio 18 d. senolis bandė bankomate iš savo sąskaitos pasiimti šią sumą pinigų.

Tada pensininkui pasirodė, kad bankomatas nesuveikė. Po to, kai jis suspaudė reikiamus mygtukus, pinigai jam esą nebuvo išduoti.

Žmogus tiesiog pasiėmė kortelę ir, įsitikinęs, kad pinigai liko jo sąskaitoje, parėjo namo.

Tik gruodžio 8-ąją banke jis sužinojo, kad tąkart pinigai buvo nuimti. Veikiausiai juos paėmė kažkoks kitas asmuo ir nepasivargino paieškoti tikrojo eurų savininko.

Policininkai pradėjo vagystės ikiteisminį tyrimą.

Bankomatai turi vaizdo kameras, kuriomis fiksuojamas kiekvienas jais pasinaudojantis žmogus. Kartais būna, kad žmogus pasiima banko kortelę, o pinigus tiesiog pamiršta.

Arba bankomatas suveikia lėčiau. Nesulaukęs pinigų asmuo nueina, o kitas juos pasisavina.

Jeigu kas nors pasiima ne jam priklausančius pinigus, yra laikomas vagimi.

Sąžininga būtų apie bankomato darbo nesklandumus pranešti telefonu.

Policininkai tikina, kad, net nežinodamas, kieno yra bankomate palikti pinigai, žmogus neturėtų jais pasinaudoti, visada yra galimybė pranešti apie radinį ir pabandyti rasti tikrąjį savininką.

Policijos pareigūnai dažnai prašo visuomenės pagalbos atpažįstant bankomato kameromis užfiksuotus žmones.

Gali būti, kad ir šįkart bus pasielgta taip pat.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebejimas

pastebejimas portretas
senjoras,o ne senolis,negrazu sitaip vadinti garbaus amziaus zmogu,juk 100-o metu dar nesulauke,jei sugeba draugauti su bankomatu,truputi galvokit ka rasot!

Čiubaka

Čiubaka portretas
...pasiėmė kortelę ir, įsitikinęs, kad pinigai liko jo sąskaitoje... O tai kaip jis įsitikino?

Panteleimonas

Panteleimonas portretas
Pries kelis metus buvo ir man toks atvejis tik didesne suma emiau, bankomatas tiesiog nieko neisdave, nors bankomato viduje buvo kazkoks judejimas kaip visada kai skaiciuoja pinigus, paskui sustojo ir viskas. Patikrinau saskaita - pinigai nuskaiciuoti. Tai paskambinau pagalbos telefonu ant bankomato, sake eit i banka. Nuejau, parasiau kas nutiko, sake patikrins, kazkur po savaites grazino pinigus ir parase laiska, kad jeigu meluoju tai atgal nuskaiciuos, kazkas tokio. Taip galejo atsitikti ir senukui, nebutinai kazkas paeme jo pinigus is bankomato isdavimo dezutes, pinigai galejo likti viduje, tiek ziniu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių