Patikrinimų rezultatai Klaipėdoje: alkoholį vartoja net ir nepilnamečiai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai vykdė priemones alkoholio ir narkotinių medžiagų vartojimo kontrolei stiprinti.

Spalio 23 dieną, penktadienį, Kretingos rajono pareigūnai vykdė prevencinę priemonę, skirtą narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo bei vartojimo kontrolei sustiprinti.

Iš viso patikrinta dešimt asmenų ir keturios transporto priemonės. Tikrinant Kretingoje, Grafų Tiškevičių g., automobilių aikštelėje stovėjusiame automobilyje buvusius asmenis, pas vieną iš jų – 1998 m. gimusį jaunuolį – rasta ir paimta trylika folijos lankstinukų su žalsvos spalvos, augalinės kilmės, įtariama, narkotine medžiaga.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Prevencinę priemonę penktadienį vykdė ir Klaipėdos rajono pareigūnai. Itin didelį dėmesį jie skyrė nepilnamečių daromiems pažeidimams užkardyti, ypač alkoholio ir narkotinių medžiagų vartojimo kontrolei. Patikrinę vieną iš Klaipėdos rajone esančių poilsiui skirtų sodybų, pareigūnai nustatė net 55 pažeidimus – alkoholio buvę vartoję 35 asmenys, jaunesni nei aštuoniolikos metų, ir 20 jaunuolių nuo aštuoniolikos iki devyniolikos metų amžiaus. Jiems nustatytas girtumas svyruoja nuo 0,11 prom. iki 1,6 prom., o tokio amžiaus jaunuoliai alokoholinių gėrimų negali nei vartoti, nei turėti jų su savimi. Negana to, pas vieną 2002 m. gimusį vaikiną buvo rasta augalinės kilmės, įtariama, narkotinės medžiagos.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pradėtas ikiteisminis tyrimas. O dėl nuo alkoholio apsvaigusių jaunuolių pradėtos administracinės teisenos. Dalis iš jų už tokį pažeidimą policijos pareigūnams įkliuvo nebe pirmą kartą, todėl jiems gresia ne tik piniginė bauda, bet ir administracinio poveikio priemonė – draudimas tam tikrą laiką lankytis viešuose renginiuose.

Dėl COVID-19 infekcijos plitimo kai kuriuose Klaipėdos apskrities miestuose ir rajonuose įvedamas karantinas, ribojami renginiai, žmonės įpareigojami nesibūriuoti didesnėmis nei penkių asmenų grupėmis, laikytis kitų apsaugos priemonių. Policijos pareigūnai šių reikalavimų laikymosi įvairiose viešose ir pasilinksminimo vietose žada skirti ypatingą dėmesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nes nera kuo uzsiimti. Paziurekit kaip atrodo Klaipeda. Kaip kaimas koks. Du pasirinkimai pas jaunima: Akropolis arba alkoholis... Vat ir visa logika. Aciu Merui..

Anonimas

Anonimas portretas
kolukieciai PALEIDO vadzias ie turim rezultata !!!! aciu sakalienei sakykit !

vovka

vovka portretas
Ir ne tik Klaipėdoje ar apskrityje. Patikrintų visą Lietuvą - išsigąstų, bet užtat kiek surinktų iš tėvų baudų! Sako, blogai gyvenam - kurgi ne: net nepilnamečiai turi pinigų alkoholiui (o jis ne toks pigus).
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių