Pavojų kelia girti taksistai

Pavėžėjimo paslaugą teikiantiems vairuotojams keliami didesni reikalavimai, todėl autobusų ir taksi vairuotojai labiau nei kiti turi būti kritiški savo poelgiams. Realybė yra tokia, jog įlipus į taksi automobilį vertėtų įsitikinti, kad vairuotojas yra blaivus.

Mėnesį – už grotų

Kasdien girdėdami apie šiurpias girtų vairuotojų sukeltas avarijas, mūsų žmonės darosi vis pilietiškesni ir vis dažniau praneša pareigūnams apie pastebėtus neblaivius vairuotojus.

Šiemet liepos 23-iosios vakarą Taikos pr. 34 namo kieme moteris pamatė taksi automobilyje prie vairo sėdėjusį kaimyną. Iš vyro veido išraiškos ji suprato, kad žmogus yra smarkiai apgirtęs.

Tai buvo ne pirmas kartas, kai moteris matė kaimyną automobilyje girtaujantį, valgantį, bet anksčiau jis niekada tokios būklės nevairuodavo.

Šį kartą moteris pastebėjo, kad akivaizdžiai girtas kaimynas išvažiavo iš kiemo. Parėjusi namo ji apie tai pasakė sutuoktiniui.

Vyras šoko į savo mašiną ir išskubėjo paskui girtą taksistą.

Jo automobilį žmogus pastebėjo prie "Grūstės".

Kaimynas grįžo namo pasiimti telefono, tikėjosi, kad gerokai neblaivus taksistas nebus toli nuvažiavęs.

Kai išbėgo į kiemą, pamatė taksistą jau parvažiavusį į savo kiemą. Vyras įlipo į taksi iš keleivio pusės, ištraukė iš užrakto raktelį ir iškvietė policiją.

Taksistas nereagavo į tokį kaimyno elgesį, buvo pernelyg girtas. Iš mašinos salono tvoskė alkoholio tvaikas.

Policininkai neužtruko, jiems taksistas tvirtino nevairavęs, tačiau vėliau persigalvojo, bet aiškino tik pabandęs perstatyti mašiną tame pačiame kieme.

Alkoholio matuoklis parodė 2,68 prom.

58 metų taksistas buvo priverstas mėnesį praleisti už grotų, iš jo dvejiems metams atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Be to, jis turėjo į valstybės biudžetą pervesti taksi automobilio vertę atitinkančią pinigų sumą – apie 1,2 tūkst. eurų.

Automobilio konfiskavimas netaikytas, nes jo savininkas – taksi bendrovė.

Į tvorą rėžėsi dukart

Dar vieną situaciją šiomis dienomis bando narplioti Klaipėdos apylinkės teismas.

Pernai lapkričio 15-osios vakarą P.Lideikio gatvės pradžioje, prie vokiečių karių kapų, iškviesti policininkai rado į kapinių tvorą atsirėmusį taksi automobilį.

Viduje sėdėjo visiškai girtas vairuotojas. Pareigūnams labai sunkiai sekėsi su juo susikalbėti ir įkalbėti pūsti į alkoholio matuoklį.

Galiausiai buvo užfiksuotas 2,65 prom. vairuotojo girtumas.

Vienas policijos ekipažas jį išgabeno į ligoninę, kur paimtas kraujo mėginys girtumui patikslinti.

Kitas pareigūnų ekipažas liko užfiksuoti avarijos fakto. Iš sudaužytų galinių automobilio žibintų ir apgadinto mašinos priekio tapo aišku, kad manevruodamas vairuotojas į tvorą rėžėsi dukart.

Kai prasidėjo ikiteisminis tyrimas, taksistas pasisamdė advokatą, atsirado ir kažkoks keistas žmogus iš Šilutės rajono, Katyčių apylinkių, kuris ėmė tvirtinti, kad taksi vairavo jis.

Liudijimas – it pasaka

Pirmąjį kartą teisėjas pastebėjo, kad liudytojas neblaivus ir jo net nekalbino.

Vakar vykęs teismo posėdis vertė šypsotis – vairuotojo pažymėjimo neturintis vyras iš atokaus kaimo antrą kartą bandė liudyti. Šį kartą labai drebėjo atvykėlio rankos, jis jaudinosi ir į daugelį klausimų atsakė, kad neprisimena.

Esą iki tos lapkričio 15-osios jis taksi vairuotojo nepažinojęs. Tądien taksistas paskambino jo draugui, pas kurį iš Šilutės rajono atvykęs vyras tuo metu viešėjo, ir paprašė pavairuoti taksi.

Bičiulis buvo neblaivus, todėl pasiūlė tai padaryti jam.

Klaipėdos nepažįstantis vyras tikino iš Baltijos prospekto atvažiavęs į M.Mažvydo alėją samdytu taksi, kažkokioje kavinėje susiradęs nė karto nematytą žmogų ir, neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, sėdęs vairuoti jo automobilio.

Liudininko pasakojimas taksistą tarsi turėtų išsukti iš keblios situacijos. Ar jam tai pasiseks, paaiškės, kai teismas paskelbs sprendimą.

Teisėjas ne kartą įspėjo liudininką, kad melagingi parodymai gali atsisukti prieš jį patį, už tai numatoma baudžiamoji atsakomybė.

Papiktino gaišatis

Automobilių švaros centro savininkas, stebėjęs situaciją prie kapinių ir kiek anksčiau sankryžoje, tvirtino visai ką kita.

Svetimšalis vyras, gyvenantis Klaipėdoje, pasakojo matęs, kaip Herkaus Manto gatvėje, prie sankryžos su P.Lideikio gatve, sustojusio automobilio vairuotojas tiesiog užmigo. Jis pabudo tik tada, kai vairuotojai ėmė jam signalizuoti.

Tada taksi įsuko į aikštelę prie kapinių. Čia mašina stovėjo kelias valandas, paskui bandė manevruoti, atsitrenkė į tvorą galu ir priekiu, tada švaros centro savininkas iškvietė policiją.

Teisme liudytojas stebėjosi, kad kaltininkas vis dar nenubaustas, jis tvirtino, kad jokio kito asmens taksi automobilyje nebuvo.

Aprašytieji atvejai nėra išskirtiniai. Girti taksistai Klaipėdoje nėra didelė retenybė. Vien šiemet panašių situacijų buvo daugiau.

Tai patvirtino ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Mindaugas Džermeika.

Būta atvejų, kai apgirtę taksistai vežė klientus ir taip rizikavo ne tik savo, bet ir jų sveikata bei gyvybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ans

ans portretas
jo, geriau kokiu bolt vazineti, ten bent teistu nepriima. taksi tai palaida bala

Aš portretas
Pavežėjų firmų užsakytas straipsnis, kad žmonės mažiau važiuotu taksi nors taksi automobiliuose klientai drausti o pavežėjų ne, ir kiekvieną dieną girdim kaip pavežėjai patenka į avarijas, tokiu atveju žalos atlyginimo ieškoti tektu teismo keliu iš vargšo ukrainiečio kuris nieko neturi taip kad pirma prieš kviesdamiesi pagalvokit ar verta rizikuot savo sveikata važiuojant pavežėju ir tuo labiau kad pavežėjai dažniausi pakliūna girti o autoriai parašo kad taksistai, deja taksistai su geltonais numeriais važinėja o ne baltais tai ir vadinkim daigtus tikraisiais vardais

Aš portretas
Visų pirma autoriai tegu rašo tiesą o ne fantazuoja, ne taksi vairuotojas o pavežėjas buvo pirmu atveju, tai gal ir galima būtu rašyt faktus o gal čia tik užsakomieji straipsniaistraipsniaii kad
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių