Pereiti į pagrindinį turinį

Pavojus: pajūryje tamsaus gymio vyrai kabinėjasi prie vaikų

2020-09-05 07:20

Klaipėdiečiai šiurpsta nuo tamsaus gymio vyrų veiksmų. Šį kartą lengvojo automobilio vairuotojas kabinėjosi prie autobuso stotelėje stovėjusios paauglės.

Klaipėdietė, mačiusi įvykius prie senosios turgavietės autobusų stotelės, su siaubu suprato, kad nepažįstami vyrai terorizavo vaiką ir trikdė tvarką gatvėje.

Penktadienį, kai mieto centre buvo daug žmonių, į autobusą skubėjusi moteris pamatė kitapus gatvės keistai besielgiantį lengvojo automobilio vairuotoją ir keleivį. Mašina privažiavo prie mergaitės, stovėjusios prie stotelės, ir vyrai ėmė per langą ją kalbinti.

Buvo akivaizdu, kad maždaug 12 metų mergaitei buvo nemalonu tai, ką kalbėjo nepažįstamieji – ji gūžėsi, traukėsi toliau nuo gatvės, o galiausiai įėjo į stotelės paviljoną.

Tačiau vyrai nenurimo, jie kelis kartus važinėjo palei stotelę į priekį ir atbulai, kažką kalbėjo vaikui, vis labiau ir labiau mergaitę gąsdindamas.

„Tas staigus važiavimas į priekį ir atgal atrodė labai grėsmingai. Mačiau, kaip tas pats automobilis apsuko aplink žiedinę sankryžą prie senosios turgavietės, o po to sustojo ant perėjos ir iš jo išlipęs keleivis kažką šūkaliojo ir gestikuliavo. Jau buvau toli ir negirdėjau nei kokia kalba, nei ką rėkavo plačiai rankomis mojuojantis vyras. Bet jau vien tai, kad vairuotojas pastatė mašiną ant perėjos ir kiti automobiliai buvo priversti jį aplenkti, mano galva, yra pažeidimas“, – pasakojo policiją apie incidentą informavusi moteris.

Buvo akivaizdu, kad maždaug 12 metų mergaitei buvo nemalonu tai, ką kalbėjo nepažįstamieji – ji gūžėsi, traukėsi toliau nuo gatvės, o galiausiai įėjo į stotelės paviljoną.

Klaipėdietę nustebino ir tas faktas, kad vyrai automobilyje veidus dengė medicinine kauke. Iš to galima spręsti, kad jie turėjo tikslą ne saugotis nuo užkrato, o paslėpti savo veidus. Tamsaus gymio vyrai važinėjo „Volkswagen Golf“ automobiliu, pažymėtu lietuviškais valstybiniais numeriais.

Moteris pasakojo paskambinusi bendruoju pagalbos telefonu ir pranešusi apie incidentą. Ji teigė išgirdusi patikinimą, kad pareigūnai pasižvalgys minimo automobilio.

Šeštadienį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai, pabendravusi su policijos budėtojais, teigė, kad pareigūnams penktadienį nieko panašaus nebuvo pranešta.

Šiomis dienomis klaipėdiečiai pastebėjo panašiai apibūdinamus vyrus ir prie Liepų gatvėje neseniai pradėjusio veikti parduotuvių komplekso.

Jaunas, tvarkingos išvaizdos, tamsaus gymio vaikinas kalbino mašinose sėdinčius vyrus ir siūlė pirkti kažkokius daiktus.

Ankstesnių metų patirtis rodo, kad tokie pardavėjai tikina pigiau parduodantys brangius įrankius ar buitinės technikos prietaisus, tačiau ir tiesų tai būta pigūs nieko bendro su brangiais prekės ženklais neturintys daiktai.

Dar vienas įvykis netoli Klaipėdos verčia manyti, kad uostamiestį užplūdo romai.

Ketvirtadienį Pikteikiuose apvogta garbaus amžiaus moteris.

Tądien į 75-erių moters sodybos kiemą atėjo dvi nepažįstamos, tamsaus gymio moterys. Jos ėmė kalbinti šeimininkę. Taip beplepant viena atėjūnių pasišalino, o netrukus abi išėjo.

Pasak pikteikiškės, nepažįstamosios neprisistatinėjo nei pareigūnėmis, nei valdininkėmis, tik kalbino šeimininkę.

Kai moterys išėjo, pensininkė nusprendė patikrinti, ar namuose viskas kaip buvę. Tada ji ir suprato, kad viena neprašytų viešnių buvo įlipusi per langą į miegamąjį ir iš spintelės stalčiaus paėmė 600 eurų.

Panašūs atvejai pajūryje kartojasi ne pirmus metus. Pastebėta, kad į pajūrį šie žmonės atkeliauja rudens pradžioje. Prieš kelerius metus jie apšnerkštė mišką ir aikštelę prie jūros, kur beveik savaitę buvo įsirengę sau buveinę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų