Pensininkės dar tiki sukčių pasakomis

Telefoniniai sukčiai vis dar randa lengvatikių, iš kurių pelnosi išbandydami senus ir naujesnius apgavystės būdus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai tiria du sukčiavimo atvejus Plungės rajone. Abiem atvejais nukentėjusiosios – garbaus amžiaus moterys.

Prūsaliuose gyvenanti 82 metų moteris patikėjo, kad jai skambina bendrovės "Ogmina" darbuotoja.

Nors šio prekybos tinklo internetiniame tinklalapyje žmonės įspėjami, kad bendrovė nerengia jokių loterijų ir apie jų laimėjimą nepraneša trumposiomis žinutėmis, ši informacija kaime gyvenančios senolės nebuvo pasiekusi.

Pensininkė nudžiugo išgirdusi nepažįstamo žmogaus jai praneštą žinią, kad ji bendrovės surengtoje loterijijoje laimėjo 10 tūkst. litų.

Moteris patikėjo pasakojimu apie būtinumą sumokėti mokesčius nuo šio laimėjimo. Jokių abejonių jai nesukėlė ir reikalavimas nupirkti išankstinio apmokėjimo kortelių.

Per kelis kartus moteris nusikaltėlių kišenes papildė 2 750 litų.

83 metų plungiškė neįtarė melo sulaukusi nepažįstamojo skambučio. Vyras aiškino, kad senolės sūnus Klaipėdoje griūdamas netyčia sužalojo mažą mergaitę, kuriai būtinas skubus gydymas.

Po pusvalandžio į šios moters namus atėjo nepažįstama moteris, jai pensininkė padavė 2 tūkst. litų. Tik vėliau nukentėjusioji suprato, kad buvo apgauta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių