Per plauką nuo nelaimės: virsdamas medis vos nesužalojo klaipėdiečių

Pirmadienio rytą klaipėdiečiams apkartino senas gluosnis, vos neužgriuvęs ant netoliese buvusių žmonių ir mašinų.

Dzūkų gatvėje, prie pat automobilių stovėjimo aikštelės augantis medis gyventojams galėjo pridaryti rimtų nuostolių, sužaloti praeivius.

Klaipėdietis E.D. ne juokais išsigando išgirdęs, kad ant žmonos automobilio, net ir nesant vėjui, vos neužvirto didelis gluosnis.

Veikiausiai taip ir būtų atsitikę, jei ne palankus jo kritimo kampas.

Šįsyk žmonėms pavyko išvengti skaudžios nelaimės.

„Automobilis buvo pastatytas ką tik įrengtoje aikštelėje, kuri dar net žiemos nesulaukė po darbų pabaigos. Į darbą su vaiku išėjau 7.30 val., tai medis dar stovėjo. Virto maždaug po valandos. Laimei, kad niekas takeliu nėjo. Nerimaujame dėl to, kad dar pusę medžio stovi pakrypęs į automobilius ir į daugiabutį namą. Vėjo nebuvo, o kiemas kaip po audros“, – apmaudavo vyras.

Pašnekovas stebėjosi, kodėl pavojingas gluosnis nebuvo pašalintas laiku.

„Kiek žinau, kiekvieno medžio būklė mieste yra vertinama. Kaip taip galėjo nutikti, kad praėjusią savaitę aplink namą medžius kirto, o šis liko stovėti?“, – nesuprato E.D.

Esą nukirsti tik nulūžusią medžio dalį negana, būtina pašalinti visą.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, savivaldybės atstovai, gavę pranešimą apie nulūžusį medį, į vietą siunčia savo rangovą, kuris įpareigojamas sutvarkyti teritoriją.

„Kai medis jau nugriuvęs, galima ir į savivaldybę kreiptis. Avarinės būklės medžius mes iš karto šaliname“, – patikslino L.Dūda.

Antradienį Dzūkų gatvėje nuvirtusiu medžiu pasirūpino miesto skverus ir želdinius prižiūrinčios bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ darbuotojai.

Klaipėdiečiai skundėsi, esą šalia Dzūkų g. 6-ojo namo yra ir daugiau senų pavojingų medžių, kuriuos būtina kirsti. Tačiau atlikti šiuos darbus turėtų daugiabutį administruojanti įmonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Taigi Klaipedoje visi medziai sveiki ir jokiu ju kirtimu negali buti.....Nebespankit kaip tiek metu isstovejo sveikas o per viena nakti paseno ir supuvo. Cia kogero slapta kazkas nupjove nakti kad skandalo nekiltu :):):) Nesuprantu ka tie myletojai medziu nakti veikia,kodel nepriziuri medziu,negi miega???? Taip visus medzius Klaipedoje pramiegosit :)

Naglas

Naglas portretas
Puteikiene prabudo...

Nuostabiausias

Nuostabiausias portretas
Klaipėdoje dalykas yra kad ne tik nedaromos apklausos ką žmonės vienu ar kitu klausimu galvoja, ko jie nori savo aplinkoje, bet galvoju kad specialiai niekad nėra atsižvelgiama į jų nuomonę. Apsoliutus ignoravimas. Nei į Konstituciją, nei į Lietuvos pasirašytą ES Orchuso konvenciją, kuri skelbia kad miestiečiai turi patys spręsti kokioje infrastruktūroje jie nori gyventi Klaipėdos valdžia nekreipia jokio dėmesio. KOKIOJE SIKNOJE MES GYVENAME?!
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių