Avarija netoli Gargždų sukėlė klausimų: kodėl vairuotojas nepamatė policijos mašinos?

Netoli Gargždų įvykusi avarija, kurios metu buvo sumaitotas policijos mikroautobusas ir sužeisti du pareigūnai, daugybei žmonių tapo kliuviniu greitai pasiekti Klaipėdą ir pretekstu interpretuoti nelaimės priežastis.

Ėmėsi spėlionių

Sekmadienį apie 13 val. pakeliui į uostamiestį, maždaug 17 km link jo, gėlininkų mikroautobusas rėžėsi į policijos automobilio galą.

Nuo smūgio pareigūnų mikroautobusas šoko į priekį ir atsitrenkė į prieš jį taip pat šalikelėje stovėjusį "Audi A6", kurį policininkai buvo sustabdę.

Iškart po to greitkelyje susiformavo ne vieną kilometrą nusidriekusi mašinų virtinė. Eismas sustojo.

Internete pasklido žinia apie avariją, o mašinose nuobodžiavę vairuotojai suskubo svarstyti, ar nebus vėl policininkai palikę į važiuojamąją kelio dalį išsikišusio tarnybinio automobilio, kaip tai atsitiko irgi netoli Klaipėdos prieš kelis mėnesius.

Eismo įvykį šį kartą fiksavo ir jo tyrimą pradėjo Klaipėdos rajono policijos pareigūnai.

Vakar tyrimą ketinta perduoti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybai.

Užfiksavo registratorius

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė paskubėjo neigti spėliones apie neva netvarkingai stovėjusį pareigūnų automobilį.

"Visu 100 procentų žinoma, kad policijos mašina stovėjo šalikelėje. Tai užfiksuota šio automobilio vaizdo registratoriais. Mūsų mašinos filmuoja iš visų pusių. Įraše, kurį pati peržiūrėjau, puikiai matyti, kaip atvažiuojantis mikroautobusas gana nemažai įvažiuoja į šalikelę. Mums dėl to nekyla jokių klausimų. Visiškai neaišku, kodėl žmogus taip važiavo, jis mums priežasties nesugebėjo nurodyti. Kažką žmogus turėjo veikti, kad šitaip nepamatė stovinčio ir švyturėliais šviečiančio policijos automobilio", – tikino R. Stasiulaitienė.

Kažką žmogus turėjo veikti, kad šitaip nepamatė stovinčio ir švyturėliais šviečiančio policijos automobilio.

Policijos pareigūnų informaciją gaunančios "Facebook" paskyros apie eismo įvykius administratoriai jau sekmadienį ėmė dalytis abejonėmis: gal vairuotojas kalbėjo telefonu arba net užmigo?

Prieš avariją 28 metų policininkas sėdėjo tarnybinio automobilio salone ir rašė protokolą. Todėl smūgio metu jis patyrė sunkiausius sužalojimus.

Dar iki atvykstant ugniagesiams, medikai jį išgabeno į ligoninę.

Jo kolegė sėdėjo mikroautobuso priekyje, todėl nukentėjo kur kas mažiau.

"Citroeno" vairuotojas išlipo pats, gėlininkų mašinai labiausiai sumaitotas priekinis dešinysis kampas.

Rasa Stasiulaitienė / Redakcijos archyvo nuotr.

Maždaug po 50 minučių nuo eismo įvykio ugniagesiams pavyko iš tarnybinės mašinos galo išvaduoti policininkų į sulaikymo kambariu vadinamą galinę mikroautobuso dalį uždarytą asmenį.

Kaip nuo žąsies vanduo

Didžiausiu laimės kūdikiu galima vadinti 22 metų prieniškį, sėdėjusį sulaikytiesiems skirtame policijos automobilio narvelyje.

Tądien Klaipėdos rajono policininkams buvo pranešta, kad nuo Kauno pusės Klaipėdos link važiuoja "Audi A6". Kitų vairuotojų dėmesį jis atkreipė keistais manevrais.

Policijai apie šią mašiną pranešę žmonės teigė, kad vairuotojas pavojingai manevruoja.

Kilo įtarimų, ar šios mašinos vairuotojas yra blaivus.

Gargždiškiai pasitiko ir sustabdė šį automobilį.

Paaiškėjo, kad mašina važiavo trys įkaušę vaikinai iš Prienų rajono.

Vairuotojo girtumas užfiksuotas alkoholio matuokliu. Jis parodė 1,46 prom., o tai reiškia, kad baudžiamoji teisena jam neturėtų būti pradėta.

Be to, šis vaikinas neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Laimės kūdikiu jį galima pavadinti todėl, kad, nepaisant girtumo, jis atsipirks administracine atsakomybe.

Be to, vyras baisioje avarijoje liko nesužalotas, o automobilio remontą teks atlyginti gėlininkų mašinos draudikams.

Didžiausia žala – policijai

Pirmadienį Klaipėdos rajono policijos komisariate Reagavimo skyriuje dirbantis 28 metų tyrėjas tebebuvo gydomas ligoninėje. Išvakarėse medikai pranešė jam diagnozavę politraumą.

Jo 24 metų kolegė taip pat turi nedarbingumo lapelį, bet gydosi namuose.

Avariją sukėlusio gėlėmis prekiaujančios bendrovės mikroautobusą "Citroen Jumper" vairavęs 52 metų vyras po eismo įvykio medikų pagalbos atsisakė. Ar vėliau jam prireikė jų pagalbos, šiandien nebuvo žinoma.

Klaipėdos rajono policijos komisariatas prarado vieną iš penkių mikroautobusų, kurie buvo vadinami policijos kabinetais ant ratų.

Pagalba: ugniagesiai gelbėtojai vadavo įstrigusį žmogų, skubėjo atjungti mašinų akumuliatorius ir valyti kelią. / Skaitytojo nuotr.

Tokios transporto priemonės salone sumontuotas stalas, įvestas internetas, yra kompiuteris ir spausdintuvas. Automobilio galas atitvertas, jame galima vežti sulaikytą asmenį.

Reagavimo skyriaus pareigūnai, naudodamiesi šiomis transporto priemonėmis, gali įvykio vietoje įforminti teisės pažeidimą, o įtariamą asmenį izoliuoti nuo aplinkinių.

Taip taupomas laikas, išvengiama būtinybės gaišti laiką važiuojant į policijos komisariatą.

"Mums tai labai didelis praradimas. Abejoju, ar automobilį pavyks suremontuoti. Panašu, kad sudaužytas ir kompiuteris. Nežinau, ar spausdintuvas veikia", – apie nuostolius kalbėjo R. Stasiulaitienė.

Gelbėjimas užtruko

Kelio dalis, kuria sekmadienį žmonės važiavo į Klaipėdą, buvo uždaryta gana ilgą laiką. Nukreipti eismą į vieną priešpriešinio eismo juostą šioje greitkelio vietoje nėra galimybės.

Kelių direkcijos darbuotojai laikinaisiais kelio ženklais dalį automobilių nukreipė į Gargždų viaduką.

Kelių policininkai bandė reguliuoti srautus ties įvykio vieta.

Užtruko ne tik nukentėjusiojo vadavimas iš sumaitotos mašinos, eismo įvykio fiksavimas, bet ir kelio dangos valymas.

Panašiu metu pusantro kilometro toliau priešingo eismo pusėje, pakeliui į Kauną, nuo kelio nuvažiavo vilkikas.

Eismo įvykio priežastis – sprogusi sunkiasvorės transporto priemonės padanga.

 

Socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Klaipėdos Reidai II“ vaizdo įrašas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Propesionalai valdo!

Propesionalai valdo!  portretas
susistabdyti mašiną autostradoje, pažeidžiant visas KET, gali tik visiškas mentas. Ir nereikia čia tų policijos išvedžiojimų, kad jų mašina saugiai stovėjo šalikelėje, kad buvo įjungti švyturėliai- taisyklės galioja visiems vienodos. Švyturėliai duoti ne tam, kad mentas-budulis stotų kur papuola ar išsidirbinėtų kelyje važiuodami alaus nusipirkti. Civilizuotame pasaulyje policija nusiveda stabdomą automobilį į saugią stovęjimo aikštelę, o ne stabdo kur papuola. Sorry, bet kol VRM vadovaus blondinės, tol kitaip ir nebus

B.

B. portretas
Nu tai ir kodėl nepamatė? Jeigu jau rašot klausimą, tai ir atsakymą parašykite. Atrodo, kad beleką rašote.

Bbd

Bbd portretas
Jei mentas butu priparkaves desiniau, kaip reikalauja taisykles, nebutu tai atsitike, dabar gales valgyt per vamzdeli, kita karta zinos
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių