Pereiti į pagrindinį turinį

Girta B. Navickaitė prisivirė košės: vaikas liko su P. Gražuliu, gresia teistumas

2020-11-10 08:06
DMN inf.

Penktadienį būdama neblaivi palangiškė Birutė Navickaitė išsikvietė pareigūnus į namus dėl neva dingusios dukros ir trenkusi pareigūnui pakliuvo į policijos komisariatą. Iš darželio vaiką pasiėmė tėvas – parlamentaras Petras Gražulis, informuoja LNK. 

Birutė Navickaitė ir Petras Gražulis
Birutė Navickaitė ir Petras Gražulis / Feisbuko ir A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

Dukra laikinai pas tėvą

Ant kojų tarnybas sukėlusiai B. Navickaitei incidento metu buvo nustatytas vidutinis girtumas – 1,5 prom. Palangiškiai nesistebi, kad ji nesusigaudė, kur yra vaikas ir kad jį į darželį išvedė kaimynė.

Paklaustas, ar iš darželio paimtą dukrą nuveš B. Navickaitei, parlamentaras P. Gražulis teigė, kad vaikas kol kas bus su juo. 

„Šiuo metu mes labai džiaugiamės, kad vaiko saugumas yra užtikrintas. Su mamos sutikimu, su jos žinia, vaikas yra su savo tėčiu. Šiuo metu, kiek žinome, yra Vilniuje. Vaiko darželis yra informuotas apie šiuos dalykus, o procesas toliau vyksta“, – sakė Vaiko teisių apsaugos tarnybos vyriausioji patarėja Eglė Deltuvaitė-Kačalinienė.

Ačiū artimiesiems, kurie manęs nepasmerkė, ačiū draugams, kurie skambino, sakė „laikykis“ ir verkė kartu su manimi.

B. Navickaitė sutinka, kad rasta išeitis – geriausia vaikui. „Man vaikas buvo grąžintas. Aš pati paprašiau tėčio, kad pabūtų su mano vaiku“, – teigė moteris.

Paklausta, kada mergaitė grįš į B. Navickaitės namus, moteris nedaugžodžiavo:„Penktadienį“.

Kol vaiko teisių sergėtojai svarsto, kaip situaciją išspręsti ir padėti šeimai, policija tęsia tyrimą ir artimiausiu metu B. Navickaitę žada kviesti į apklausą.

Moteris socialiniuose tinkluose pareigūnų atsiprašė. „Aš pamelavau, kad jis trenkė mano galvą guldydamas ant žemės į plyteles. Viešai atsiprašau ir pripažįstu, kad jo, kaip pareigūno, veiksmai buvo teisėti. Atsiprašau pareigūno, kurį įžeidžiau, pasakydama, kad jis trenkė mano galvą į plyteles. Ačiū artimiesiems, kurie manęs nepasmerkė, ačiū draugams, kurie skambino, sakė „laikykis“ ir verkė kartu su manimi. Dėkoju ir Petrui už barimą ir net moralinį palaikymą, kurio nesitikėjau. Įvyko kaip įvyko, o dabar reikia gyventi toliau. Viskas bus gerai“, – rašė B. Navickaitė.

„Ji viešoje erdvėje atsiprašė. To mes asmeniškai kaip policija dar nesulaukėme. Šaunu, kad žmogus suvokia, kas buvo teisybė“, – sakė Palangos policijos vadovas Algirdas Budginas.

Gresia baudžiamoji atsakomybė

Policijos vaizdo kameros užfiksavo, kas vyksta B. Navickaitės namuose ir ten esą matyti, kaip girta moteris smogė kumščiu policininkui. Už tai moteriai gresia baudžiamoji atsakomybė. „Taip, anksčiau būdavo administracinė, dabar, kai sugriežtintos nuobaudos, tai yra baudžiamoji atsakomybė“, – teigė A. Budginas.

Tad be administracinės atsakomybės dėl melagingo iškvietimo B. Navickaitei gresia ir baudžiamoji atsakomybė dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui. Pareigūnai linkę manyti, kad tai moteriai bus skaudi, bet gera pamoka. 

Padėka P. Gražuliui

Tačiau B. Navickaitė nenurimsta – vėl lieja apmaudą socialiniame tinkle. „Dar kartą tu man užsiundysi – ir tada pamatyti, kas tau bus. Kaip sakė tavo kolegė man – pamatyti, kas tau dabar bus. Gana grasinti man. Užtenka bauginti, užtenka. Tokią sutikai pirmą kartą gyvenime. Baigiam. Nes jei aš jau siuntu, gero, ponuli, nelauk. Arba raminamės, arba tu laikykis (skirta ne Petrui)“, – feisbuke rašė B. Navickaitė. 

Moteris pabrėžė, kad emocijų pliūpsnis skirtas ne P. Gražuliui. „Aš manau, kad tas žmogus, kuris tą mato, supras. O toliau tai yra mano asmeninės problemos“, – sakė B. Navickaitė.

Dukros tėvui moteris viešai padėkojo už palaikymą ir net barimą, tik ant ko šįkart lieja apmaudą – neatskleidė. 

Primename, kad su P. Gražuliu dukters susilaukusi palangiškė B. Navickaitė praėjusią savaitę atkreipė policijos dėmesį. Ji socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo nuotraukomis, kuriose užfiksuotas sužalotas moters veidas. Moteris teigė, kad policijos pareigūnas sutrenkė jos galvą. Jau šeštadienį moteris savo feisbuko paskyroje pripažino, kad pareigūnas smurto prieš ją nenaudojo.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų