Po konfliktų – radinys prie durų

Plungėje prastą vardą turinčiame bendrabutyje pirmadienį būta neeilinio sujudimo – po pietų čia atskubėjo būrys policininkų bei "Aro" išminuotojų.

A.Vaišvilos gatvėje 33 numeriu pažymėto bendrabučio trečiajame aukšte gyvenantis 60-metis vyras policijai pranešė prie savo kambario durų radęs grėsmingą radinį. Vyras buvo įsitikinęs, kad įtartiname pakete – sprogmuo, kuriuo norima jį nužudyti.

Išminuotojai netruko išsiaiškinti, kad vyras rado viso labo tarybiniais laikais pagamintą garsinį sprogalą.

Daiktas kiek didesnis nei apvali elektros baterija, naudojama prožektoriuose, pavojaus žmonių gyvybei ar sveikatai nekėlė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti bus perkvalifikuotas.

Kol kas pareigūnai bando nustatyti, kas galėjo į bendrabutį atnešti karinės paskirties sprogalą. Aiškinamasi, ar jį palikęs asmuo turėjo tikslą pakenkti 60-mečiui pareiškėjui.

Policininkai ne kartą lankėsi A.Vaišvilos gatvėje esančiame bendrabutyje dėl minėto vyro konfliktų su kaimynais.

Kaip pasakojo Plungės rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Vaičekauskas, kol kas nežinoma, ar kažkas turėjo tikslą pakenkti pareiškėjui.

Neatmetama galimybė, kad įvykis su šiuo žmogumi nėra susijęs, mat Plungėje, kur tarybiniais metais buvo įsikūręs karinis dalinys, ne vienas žmogus dar turi įvairių karinių atributų.

"Tiriame visas įmanomas versijas. Svarbiausia, kad plungiškiams tikrai nebuvo iškilęs joks pavojus", – teigė S.Vaičekauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių