Po „nunešto“ pareigūnų automobilio greitkelyje – naujos detalės

Šeštadienio pavakare autostradoje, netoli Dauparų įvykusi avarijų virtinė ne tik atnešė daug nuostolių, jos metu sugadinta žmonių sveikata, bet ir sukėlė daug abejonių dėl policininkų veiksmų. Tyrimas, kurio metu bus aiškinamasi, ar pareigūnai elgėsi teisėtai ir tinkamai, bus perduotas kitos apskrities policijos komisariatui.

Portalas jau skelbė apie eismo įvykį autostradoje, maždaug už 15 kilometrų nuo uostamiesčio.

Šio įvykio metu buvo sumaitotos penkios mašinos, į ligoninę pateko keturi žmonės, sunaikintas policijos automobilyje buvęs trikojis, nešiojamasis kompiuteris ir kita brangi policijos technika.

Priminsime, kad 16.56 val. policijos pareigūnų ekipažas, važiavęs į iš anksto numatytą maršrutą, kitoje eismo juostoje, kuria automobiliai juda į Klaipėdą, pamatė avariją patyrusį ir šalikelėje apsivertusį lengvąjį automobilį, iš kurio žmonės traukė nukentėjusią senyvo amžiaus moterį.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika patikslino kai kurias įvykio aplinkybes.

Policijos nuotr.

Jis pasakojo, kad pareigūnai nusprendė taupyti brangų laiką ir nevažiuoti iki kito viaduko, kad apsisuktų, o sustabdė tarnybinį automobilį arčiau skiriamosios juostos, kairieji mašinos ratai stovėjo ant žolės, o dešinieji – antrojoje eismo juostoje.

Policininkai peršoko užtvarą, skiriančią eismo juostas ir nuskubėjo prie nukentėjusiosios.

Tarnybinį automobilį policininkai paliko su įjungtais švyturėliais, tikėdamiesi, kad atvažiuojantieji tarnybinę mašiną pastebės iš tolo.

„Policininkai padėjo krauju besispjaudančią moterį ištraukti iš automobilio. Pareigūnė ketvirtį valandos gulėjo ant žolės, laikydama moters galvą tiesioje padėtyje. Antrasis policininkas irgi turėjo darbo, tikrai nestovėjo ir nerūkė. Pareigūnai matė, kad tarnybinį automobilį gal reikėtų perstatyti, bet tuo momentu neturėjo galimybės ką nors keisti, nes jų dėmesys buvo koncentruotas į tą eismo įvykį. Išgirdę atvažiuojančią greitąją, policininkai tarpusavyje pasitarė, kad policininkės kolega bėgs į kitą kelio pusę perstatyti automobilio. Būtent tuo metu „Volkswagen Passat“ rėžėsi į policijos automobilio galą“, – pasakojo M.Džermeika.

Esą šio automobilio vairuotojas pats pripažino prieš susidūrimą žiūrėjęs ne į priekį, o kitoje kelio pusėje stovinčią greitąją, ugniagesių ir avarijoje sumaitotas mašinas.

Kelių policijos viršininkas atkreipė dėmesį į faktą, kad 15 minučių automobiliai saugiai pravažiavo pro policijos mašiną ir tik „Volkswagen Passat“ į ją atsitrenkė.

Policijos nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai laikosi pozicijos, kad eismo įvykį tirs ne Klaipėdos, o kurios nors kitos apskrities pareigūnai. Taip siekiama išvengti šališkumo, kad žmonės negalvotų, jog policininkai kaltę nori suversti civiliam vairuotojui.

Ko gero, bus atlikta ir autotechninė ekspertizė, tai turėtų padėti nuspręsti, kuris vairuotojas kaltesnis.

„Kūgelį už sustojusio policijos automobilio galbūt reikėjo statyti, bet situacija buvo ekstremali ir policininkai tuo metu tikrai galvojo ne apie jo statymą, – patikino M.Džermeika. – Eismo įvykio metu visiškai sugadintas bagažinėje buvęs trikojis, optiniai fotoaparatai, nešiojamieji kompiuteriai ir visa kita įranga, kuri reikalinga įprastam kelių policijos darbui. Žala kol kas nėra paskaičiuoti, bet nuostolis didelis. Viskas bus pateikta tyrėjams.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadovų kaita nebevyksta?

Vadovų kaita nebevyksta? portretas
M.Džermeika jau išsisunkė savo pareigose, norisi kito kelių policijos viršininko, gražių kalbų jau prisiklausėm per tuos kelis metus..

N

N portretas
Labai daug skiriama materialiem dalykam, pagalvokite apie žmones kurie nukentejo. Tai yra baisiausia.

Marijonas

Marijonas portretas
O tai kai kelio darbai irgi varot tiesiai į kelių remonto tecnika
VISI KOMENTARAI 109

Galerijos

Daugiau straipsnių