Poilsis virto tragedija: Šventojoje nuskendo vyras

Netikėta žmogaus mirtis – tragedija šeimai ir artimiesiems. Dar apmaudžiau, kai nelaimės buvo galima išvengti. Savaitgalį Šventojoje taip pražuvo iš Vilniaus poilsiauti atvykęs vyras.

Šeštadienį po 16 val. Palangos paplūdimių gelbėtojai buvo skubiai iškviesti į Šventąją. Vandens motociklu iš Šventosios upės į jūrą plaukęs žmogus pamatė skenduolį.

Gelbėtojai netrukus atskubėjo į įvykio vietą ir ėmėsi gaivinti iš vandens ištrauktą vyrą, bet jis jau buvo miręs.

47 metų vyras su šeima į pajūrį buvo atvykęs iš Vilniaus. Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas pasakojo, kad žuvusiojo žmona jo pavaldiniams minėjo, jog vyras girtavo ne vieną dieną.

Ar jis buvo neblaivus žūties metu, parodys skrodimas. Tikimasi, kad teismo medicinos ekspertai išsiaiškins, ar vyras paskendo. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Šventosios srovė kūną nunešė į žiotis, tačiau jūros jis dar nebuvo pasiekęs.

Kai gelbėtojai reanimavo upėje nuskendusį vyrą, juos pasiekė žinia, kad netoliese jūroje skęsta dvi mergaitės. Abi buvo saugiai parplukdytos į krantą.

Maždaug po valandos arčiau Palangos tilto J.Pirožnikas pats iš banguotos jūros ištraukė jėgų netekusius du girtus vyrus.

Požiūris: daug metų Palangos gelbėtojams vadovaujantis J.Pirožnikas nenustoja stebėtis gyvybės netausojančiais poilsiautojais. (Vytauto Petriko nuotr.)

„Traukiau vieną, tas šaukia, kad nemato draugo. Ištraukiau šį už plaukų, jau buvo paniręs po vandeniu. Pargabenau juos į krantą ir perdaviau policijai. Baisu, kaip žmonės netausoja savo gyvybės. Vien savaitgalį policijai perdavėme 24 girtaujančius paplūdimyje poilsiautojus. Palanga braškėjo nuo žmonių. Pirmadienį žmonių lyg ir mažiau, bet bangos didelės, neša į jūrą“, – vakar teigė J.Pirožnikas.

Šeštadienį giminaičiai pasigedo seniai matyto savo artimojo. Vyras rastas savo bute negyvas. Panašu, kad mirtis 50-metį ištiko senokai, nes kūnas jau buvo pradėjęs irti.

Panašiai atsitiko sekmadienį Kretingos rajone, Lazdininkų kaime. 49-erių vyrą artimieji namuose rado negyvą. Abiejų mirčių priežastis aiškinasi pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipediete

Klaipediete portretas
Nieko nereikia kaltinti. Patys žmonės yra linkę nesisaugoti. Mato kad bangos didžiulės, raudona vėliava, o per garsialalbi sklinda perspėjimai kad jūra audringą, bet visiem brenda į jūrą. Tai kas kaltas jei pats savęs nesaugai?! O gelbėtojai prie kiekvieno kvailio nepastovės.

As

As portretas
Pati mačiau kaip beprasmiškai gelbėtojai su švilpukais varė žmones iš jūros. Tik nueina toliau ir vėl būrys žmonių sulenda į jūrą kuo giliau. Kaip vaikų darželis, dievaži.. Matai raudoną vėliavą ir neik.. Arba sėdėk ant kranto. O tai dar ir vaikus vedasi už rankų, net po du, kabant raudonai vėliavai. Kur protelis?

Vita

Vita portretas
Buvau Sventojoje pirmadieni,bangos dideles, stebejau ilgai vyriski,kuris vis bande eiti gilyn ir listi po bangomis,nors buvo raudona veliava,ir pranesama,kad grieztai draudziama maudytis,taip ir norejosi prieiti ir trenkt i ausi,jam islipus i kranta,zmones labai neatsargus,po to kaltina gelbetojus
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių