Plungės policija baigė tyrimą dėl narkotikų platinimo – sulaikyta dešimt įtariamųjų

  • Teksto dydis:

Plungės policija baigė tyrimą dėl narkotikų platinimo. Per operacijas su įkalčiais buvo sulaikyta dešimt įtariamųjų.

Tyrimas buvo atliktas bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba.

Įtarimai dėl kvaišalų platinimo pareikšti keturiems asmenims. Šeši asmenys įtariami neteisėtai disponavę narkotikais be tikslo juos platinti, tyrimas trijų iš jų atžvilgiu užbaigtas supaprastinto proceso tvarka, ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

2020 metų spalį Plungėje, J. Tumo-Vaižganto gatvėje, buvo sulaikytas 23 metų Plungės gyventojas. Įtariama, kad jis pardavė kanapių bendraamžiui vietos gyventojui.

Tąkart per atliktas kratas neteisto 23 metų vaikino automobilyje ir gyvenamojoje vietoje rasta beveik 100 gramų platinimui paruoštų kanapių bei keletas maišelių su haliucinogeniniais grybais.

Tęsiant tyrimo veiksmus, 2020 metų gruodį Plungėje sulaikytas 35 metų Plungės rajono gyventojas. Pastarasis, įtariama, pardavė 7 tabletes su psichotropine medžiaga – MDMA  26-erių ir dviem 24 metų Plungės rajono gyventojams.

Sulaikytasis anksčiau buvo teistas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą, jis dirba vienoje iš Plungės bendrovių. Per kratą įtariamojo gyvenamojoje vietoje rasta apie 90 gramų kanapių, amfetamino bei dvejos trintuvės.

Šiemet sausį nustatę, kad jau minėtas 23 metų plungiškis persikėlė gyventi į Kretingą bei toliau vykdo nusikaltimus, policininkai atliko kratas jo automobilyje ir gyvenamosiose vietose Kretingoje ir Skuodo rajone.

Pareigūnai rado apie 3 gramus kanapių, svarstykles, pistoletą, šovinį bei kastetą.

Gavę duomenų, kad ankščiau nurodytas 23 metų vaikinas narkotines medžiagas įgyja iš 20 metų Kretingos gyventojo, vasarį Kretingoje, Melioratorių gatvėje, policijos pareigūnai pastarąjį sulaikė.

Pas šį anksčiau už vagystes teistą ir vienoje uždarojoje bendrovėje dirbantį vaikiną rasta kanapių ir elektroninės svarstyklės su narkotinių medžiagų pėdsakais.

Per tolesnį tyrimą kovą Gargžduose sulaikytas 30 metų Klaipėdos rajono gyventojas. Jis dieną prieš tai, įtariama, pardavė kanapių 29 metų klaipėdiečiui.

Kratai anksčiau neteisto 30 metų gargždiškio gyvenamojoje vietoje buvo pasitelktas policijos tarnybinis šuo Mėta.

Rasta apie 50 gramų kanapių, daugiau nei 20 gramų amfetamino bei elektroninės svarstyklės.

Šeši įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau pastariesiems bei kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Minėtas 23 metų jaunuolis šiemet nuteistas už anksčiau įvykdytus nusikaltimus ir nuo birželio atlieka dvejų metų laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose.

Už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų. Už narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimą numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių