Iš Pravieniškių pabėgusį žmogžudį sulaikyti padėjo taksi vairuotojas

Už žmogžudystę Ispanijoje nuteistas 38 metų klaipėdietis Jevgenijus Sotikovas vėlų pirmadienio vakarą sučiuptas pietinėje uostamiesčio pusėje. Pareigūnai neslepia, kad operacijos sėkmę lėmė taksi vairavusio jauno vyro pagalba.

Nuo sekmadienio popietės visoje Lietuvoje žaibiškai sklido žinia, kad iš Pravieniškėse esančios kalinių ligoninės apie 16 val. pabėgo už nužudymą kalinamas J. Sotikovas.

Bėglio ieškantys pareigūnai iškart sumojo, kad jis gali patraukti į pajūrį, kur gyvena jo giminaičiai ir artimieji.

Kalėjimų departamento pareigūnai, ėmęsi kalinio paieškos, paprašė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato policininkų pagalbos. Šį kartą nebuvo blokuojami keliai, nesiimta tikrinti visus automobilius.

Dirbta atsargiai ir išmaniai, kaip mėgsta sakyti pareigūnai, naudoti neviešo pobūdžio kriminalinės žvalgybos veiksmai.

Policijos pareigūnai manė, kad seka ieškomo asmens telefono signalus, vėliau paaiškėjo, kad telefonas buvo ne J. Sotikovo, bet vedė teisinga linkme. Kadangi tokių detalių pareigūnai neatskleidžia, galima tik spėlioti, kieno telefoną policininkai sekė.

„Kai tik gavome žinią, kad jis pasišalino iš Pravieniškių, pradėjome statyti pasalas tose vietose, kur jis galėjo atvykti – vienoje vietoje Klaipėdoje ir kitoje – Klaipėdos rajone. Mūsų krašte gyvena bėglio mama, broliai, tetos ir panašiai. Gavome informaciją, kad jis gali apsilankyti pas vieną kitą savo artimą žmogų keliose miesto vietose. Identifikavome jo judėjimą, matėme, kad jis sukinėjasi po uostamiestį“, – paslapties šydą apie sulaikymo operaciją praskleidė Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

Policininkai J. Sotikovo laukė visur, kur jo galima buvo tikėtis.

22.09 val. taksi automobilis, kuriuo kalinys pirmadienį atvažiavo iš Kauno, stabtelėjo prie kelių policijos automobilio Smiltelės gatvėje, ties sankryža su Varpų gatve. Tuo metu čia kelių policininkai lydėjo stambių gabaritų krovinį.

Būna visko, panašius veiksmus lemia asmeniniais santykiai, meilės trikampiai, nesantaika su kitais įkalintais asmenimis ar noras ištrūkti į laisvę, kai atsiranda tokia proga.

Tikėtina, kad jaunas taksistas jau suprato, kad pinigų už paslaugą negaus. O gal socialiniais tinklais sklindančią žinią jis jau buvo spėjęs pamatyti ir susivokė, kad veža pavojingą nusikaltėlį.

Kai tik taksi sustojo, J. Sotikovas šoko iš automobilio, pasileido per gatvę ir nubėgo į pievą. Kelių policininkai pamatė nuo jų bėgantį žmogų ir leidosi jam iš paskos.

Pievoje netoli bažnyčios policininkai jį pavijo ir surakino antrankiais. Vyras neturėjo nei pinigų, nei kokio žmogui žaloti skirto įrankio.

Galima spėti, kad važiuodamas pas artimuosius bėglys norėjo gauti pinigų. Tikėtina, kad jam reikėjo eurų sumokėti taksistui ir keliauti toliau, už Lietuvos ribų.

A. Motuzas patikino, kad taksistas padėjo pareigūnams ir į tai bus atsižvelgta.

Vertindamas sėkmingą bėglio sulaikymo operaciją A. Motuzas atviravo, kad sėkmė šypsosi tiems, kurie dirba profesionaliai, bet neatmetė ir sėkmės faktoriaus.

J. Sotikovas bus teisiamas už pasišalinimą iš laisvės atėmimo vietos, tikėtina, kad už šį nusikaltimą paskirta bausmė prailgins jo įkalinimą, skirtą už Ispanijoje 2008 metais su bendrininku iš Latvijos įvykdytą apiplėšimą ir žmogžudystę. Už šį nusikaltimą paskirtą bausmę klaipėdietis būtų turėjęs atlikti 2024 metais.

 

 

Kodėl didžiąją bausmės dalį atlikęs J. Sotikovas ryžosi bėgti iš įkalinimo įstaigos, kol kas neaišku.

„Būna visko, panašius veiksmus lemia asmeniniais santykiai, meilės trikampiai, nesantaika su kitais įkalintais asmenimis ar noras ištrūkti į laisvę, kai atsiranda tokia proga. Būna visaip“, – svarstė Klaipėdos policijos vadas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Barbora

Barbora portretas
bukit protingi policajai pranesdami, kad taksistas padejo sugauti, tai kai jis baigs kalejima, jis gal but ieskos to taksisto saskaitas suvesti ir vel nauja byla..

Mingailė

Mingailė portretas
Turbūt nustebinsiu pasakius, kad čia tas pats žmogus, kuris langą išmušė ir privarė dujų :)))) vot ir taksistas, dabar paplokim už gerą darbą :))

Anonimas

Anonimas portretas
cia tokia pieva parasyra, kad is visos sitos nesamones kaip is tikruju buvo, tai tiesa, kad taksistas, daugiau nieko... gaila kad visus laurus semiasi mentai visada uz nieka..
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių