Prabilo išpuolius Gargžduose ir Klaipėdoje surengęs jaunuolis: tiesiog sėdžiu namuose prie „kompo“

Išpuolius prieš policijos pastatus Gargžduose ir Klaipėdoje surengęs jaunuolis aiškina, kad pasigaminti Molotovo kokteilius išmoko internete, planavo išpuolį Vilniuje, pasakojo apie policijos įmontuotas Nanotechnologijas jo galvoje. Tad prokuratūra suabejojo gargždiškio sveikata.

Jaunuolis suimtas ilgiausiam galimam laikui – trims mėnesiams, nes baiminamasi, kad gali pasislėpti. Be to, jis įtariamas dviem apysunkiais nusikaltimais.

Gargždiškis paaiškino, kad pasigaminti Molotovo kokteilius išmoko internete.

„Degalų nusipirko degalinėje. Pats pasirengė, apgalvotai atvažiavo. Aiškina, kad į Vilnių norėjo važiuoti, bet ką pasiekė arčiausiai“, – kalbėjo prokurorė Vida Kaubrytė.

Apie tai, ką veikia, papasakojo ir pats jaunuolis.

„Realiai nieko, tiesiog sėdžiu namuose prie kompo ir tiek“, – sakė jaunuolis.

Bet prokurorės teigimu, gargždiškis dirba. Jis neteistas. Bet atliekami du ikiteisminiai tyrimai dėl narkotikų laikymo. Tad bylos gali būti sujungtos.

Gargždiškis pirmadienį po vidurnakčio Molotovo kokteilį sviedė į Gargžduose esantį Klaipėdos rajono policijos pastatą, tik nepataikė.

O tą pačią naktį daugmaž po pusvalandžio su mašina jau buvo Klaipėdoje ir bandė padegti Klaipėdos apskrities policijos pastatą.

LNK stop kadras.

Čia buvo taiklesnis. Butelis su degiu skysčiu ištiško į pastato sieną.

Naktį sugauti padegėjo nepavyko, bet kameros įtariamąjį užfiksavo ir tą pačią dieną Gargžduose vyras buvo sulaikytas.

„Asmuo nesipriešino. Buvo pasitelkti specialios paskirties būrio pareigūnai, kurie įėjo į namą, kur jis gyvena ir sulaikytas asmuo nesipriešino“, – teigė Klaipėdos apskrities policijos viršininko pavaduotojas Ramūnas Šideikis.

Teisme gargždiškis daugiausiai kalbėjo apie esą policijos įmontuotas nanotechnologijas jo galvoje. Bandė paaiškinti, kodėl pyko ant policijos.

„Jis atvyko į policijos komisariatą norėdamas gauti informacijos, kurios negavo. Tokios informacijos policija suteikti ir negali, nes neturi. Policijai jo prašymai pasirodė nelogiški. Ir jis supyko dėl to“, – pasakojo V. Kaubrytė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Prokuratūra suabejojo jaunuolio psichikos sveikata.

Advokatė Diana Vaitkevičienė, paklausta, ar kvaišalai turėjo įtakos, atsakė: „Mano asmenine nuomone tikrai taip. Jis sakė, vartojo marihuaną ir haliucinogeninius grybus. Suprantam, ką tai reiškia“.

Teismas, gavęs prokuratūros prašymą dėl psichinės ir psichiatrinės įtariamojo ekspertizės, šį klausimą nagrinės atskiro posėdžio metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Ka ji mokes Oxforde kad nemato kad spauda (ir Vakaru) nerašo apie isr nuostolius

Q

Q portretas
Bus puiki proga išsivalyti nuo kompo ir grybukų .

Antanas

Antanas portretas
"Molotovo kokteilį sviedė į Gargžduose esantį Klaipėdos rajono policijos pastatą, tik nepataikė" Biški susijuokiau, ar Gargždų policijos pastatas toks mažas ar "metikas" toks netaiklus. Krepšininkų tauta...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių