Pereiti į pagrindinį turinį

Pradėta nagrinėti žuvusios manekenės byla: apklaustas svarbus liudytojas

2020-07-20 20:00
DMN inf.

Galų gale iš esmės pradėta nagrinėti žuvusios manekenės Dovilės Didžiūnaitytės byla. Paskutiniai merginą gyvą matę vyrai kaltės kratosi. O merginos artimųjų advokatas vis dar siekia, kad byloje kaltinimai griežtėtų. Šiandien apklausti ekspertai ir itin svarbus liudytojas, kuris teigia matęs merginą iškrentant iš viešbučio balkono. Ir papasakojo, kaip po to elgėsi kaltinamieji.

Iš kairės: Aivaras Miltenis ir Ričardas Pinikas
Iš kairės: Aivaras Miltenis ir Ričardas Pinikas / Kadras iš vaizdo įrašo

Modelio žūties teisme – du kaltinamieji: prodiuseris Ričardas Pinikas ir chirurgas Aivaras Miltenis. Paskutiniai merginą gyvą matę vyrai kaltės kratosi.

A. Miltenis atviras: sako, kad byloje, kuri nagrinėjama už uždarų durų, paaiškės daug įdomių dalykų, tarp jų – ir apie narkotikus. A. Miltenis tvirtina norintis, kad byla būtų greičiau išnagrinėta. 

Kaltinamuosius papiktino merginos artimųjų advokatas, paprašęs nusišalinti teisėją, nes suabejojo, ar jis nėra šališkas. Teisėjas nenusišalino, jis nežada kreiptis ir į Konstitucinį Teismą, kad šis išaiškintų, ar pats teisėjas gali spręsti savo likimą nagrinėjant bylą. 

Aistras teisme kurstė ir liudytojas, kuris matė, kaip mergina iškrito iš viešbučio balkono. O paskui, anot liudytojo, prie merginos pribėgo R. Pinikas, už kelių dešimčių metrų buvo ir A. Miltenis. Apklausti šį liudytoją teismas sutiko tik, kai tokį prašymą pateikė prokurorai. Liudytojas jau prisiminė, ką matęs, ikiteisminiame tyrime, bet kaltinimai dabar pateikti tik dėl narkotinių medžiagų, fizinio skausmo sukėlimo ir išžaginimo. Įtarimų dėl prekybos žmonėmis ir privedimo prie savižudybės ar žmogžudystės po tyrimo atsisakyta. 

Teisme apklausti ir ekspertai, tarp jų – psichiatras ir psichologas. 

Tiriant bylą buvo apklausta per 60 liudytojų. Dalis atėjo ir į teismą, tarp jų – žuvusios manekenės kolegės. 

22-ejų D. Didžiūnaitytė žuvo 2017-ųjų lapkritį, iškritusi iš viešbučio Klaipėdos centre 14-ojo aukšto. 

Artimieji neįžvelgė jokių merginą slėgusių ženklų. Italijos mados sostinėje Milane manekenė turėjo gerą darbą, planavo keliones.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų