Praverta iš viešbučio iškritusio modelio byla: prabilo apie paslaptingą liudytoją

Manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties byla išgyvena dar vieną teisminio proceso pradžią. Po skundų, kuriuos nagrinėjo aukštesnės instancijos teismas vakar dar kartą pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinamaisiais įvardijami 38-erių Ričardas Pinikas ir 31-erių Aivaras Miltenis.

Žuvusiosios interesus atstovaujantiems advokatams nepavyko pasiekti, kad šie vyrai būtų kaltinami merginos nužudymu.

R.Pinikas vis dar kaltinamas fizinio skausmo sukėlimu nukentėjusiajai, neteisėtu disponavimu narkotikais ir poveikiu liudytojui, A.Miltenis – D.Didžiūnaitytės išžaginimu. Į teismo posėdį Klaipėdos apylinkės teisme jie ir gynėjai atėjo nusiteikęs ryžtingai gintis ir nuo šių kaltinimų.

Į teismą A.Miltenis atėjo plačiai šypsodamasis. Apsuptas žurnalistų jis teigė nepripažįstantis kaltės, nes negali pripažinti to, ko nebuvo.

D. Janauskaitės nuotr.

„Teismo procesas vyks už uždarų durų, tai yra teisėjo sprendimas, todėl negaliu kalbėti apie merginos veiksmus, tai būtų kitą pusę kompromituojantys žodžiai, juo labiau, kad ji negali apsiginti. Galbūt kažkada po nuosprendžio apie tai bus kalbama, bet dar ne dabar“, – bandė apsaugoti A.Miltenį ginantis advokatas Henrikas Mackevičius.

Maža to, advokatas H.Mackevičius ironizavo, kad nukentėjusiosios atstovas pareiškė 200 tūkst. eurų siekiantį civilinį ieškinį kaltinamiesiems, nors jie net nėra kaltinami žmogžudyste, tad nesą jokio teisinio pagrindo svarstyti tokį ieškinį.

Nukentėjusiosios pusę atstovaujantis Vykintas Gutauskas įsitikinęs, kad dar ne laikas sakyti, jog kaltinimas liks, koks buvęs ir ieškinys nebus patenkintas.

„Jei ne šitame, tai kitame teisme tai dar įmanoma. Pagaliau nagrinėdamas bylą teisėjas taip pat gali priimti nutartį, pakeisiančią padėtį“, – teigė advokatas.

Tikėtina, kad V.Gutauskas ir kartu su juo D.Didžiūnaitytės pusę atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas prašys apklausti daugiau liudytojų.

Esą prokurorė prašė iškviesti į teismą viso labo penkis liudytojus, tarp jų nėra žmogaus, kuris matė prie žuvusiosios palinkusį R.Piniką. Liudytojas turėtų papasakoti, kad šis jaunas vyras nebandė įsitikinti, ar iš 14 aukšto balkono iškritusi mergina yra gyva, nebandė jai padėti. Advokatas bandė pasakyti, kad vyras kažko ieškojo žuvusiosios daiktuose, galbūt tai buvo svarbus įkaltis.

Priminsime, kad mergina žuvo 2017 metų lapkričio 20-ąją, 19.35 val.

Pačioje pradžioje padaryta klaidų, kurios vėliau komplikavo tyrimą. Nelaimė palaikyta savižudybe, o kūnas netrukus buvo kremuotas.

Bylą dabar jau sudaro 24 tomai, tyrimo metu apklausta apie 60 žmonių, kurie ne tik žinojo ir matė manekenę D.Didžiūnaitytę su klaipėdiečiu prodiuseriu R.Piniku, bet ir bendravo su mergina internetu, kai po darbo Vilniuje ji atvažiavo į Klaipėdą ir ne vieną dieną gyveno uostamiestyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Nera teisybes.nera... Merginos nera gyvos ir niekas nekaltas. Šlykštyne tas miltenis .net ziureti i ji bloga.blizga taukais.o kitas nai narkomanas tikras.norisi jiems tik palinketi viso to pačio tik su kaupu

Byla

Byla portretas
Ką reiškia kaltinamas " fizinio skausmo sukėlimu", kodėl išgamos, atsivilioję jauną merginą į viešbutį, vienas sukelia fizinį skausmą, kitas išžagina, girdo narkotikais ir, galimai, priveda prie savižudybės. Nesuprantamas sadistų, iškrypėlių elgesys, cinikas sugeba ateiti į teismą " plačiai šypsodamasis", reikia atimti mediko diplomą visiems laikams.

Onute

Onute portretas
Vienas is ju turi dukra,berods....O jeigu jai taip atsotiks,atsiras iskrypeliai ,kaip tevas ir draugeliai....Bumerangas visada gryzta. Tada nebesisypsos...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių