Preiloje – sumaištis dėl šūvių: mįslingai sužalotas šunelis

Skaudžią patirtį išgyvena viena preiliškių šeima. Šeštadienį kažkas pneumatiniu šautuvu sužalojo jų šunį.

Senyvo amžiaus, nedidukas šuniukas lakstė tuščiomis Preilos gatvelėmis, kai kažkas veikiausiai tyčia šovė į mažutį keturkojį.

Augintinio šeimininkai socialiniuose tinkluose prašė vietinių gyventojų pagalbos, žmonės tikisi, jog kas nors girdėjo šūvį, o gal ir ką nors matė.

Keturkojo šeimininkė tikino, kad šuniukas grįžo į namus su žaizda kojoje. Kadangi šuo yra solidaus amžiaus, šeimininkė baiminasi, jog augintinis neištvers gydymo.

Tačiau po viešo pagalbos prašymo šunelio šeimininkai sulaukė priekaištų lavinos. Kai kurie gyventojai piktinosi, kad šuo po gyvenvietę bizena palaidas.

Į tai moteris atšovė, jog po Preilą vaikštinėja ir vieni patys vaikai, tačiau tai nereiškia, kad į juos kas nors turėtų šaudyti.

Kitiems gyventojams kilo įtarimų, kad tokiu būdu linksminosi karantino išvarginti paaugliai, kiti įtarinėjo atvykėlius, kurie iš nuobodulio pyškina į svetimus šunis.

Gyventojai internete lieja aistras, kad pati šunelio šeimininkė yra kalta dėl įvykio. Taip pat prisiminta viena byla, nagrinėta Klaipėdos apylinkės teisme.

Teismas 2018 m. rugpjūtį baudžiamuoju įsakymu pripažino kaltu Neringoje gyvenusį ir dirbusį vyrą, kuris taip pat pneumatiniu šautuvu peršovė svetimą šunį.

Vyriškis kelis mėnesius dirbo ir gyveno vienuose poilsio namuose.

Vieną vasaros vakarą žmogus 4,5 mm kalibro pneumatiniu šautuvu peršovė kito poilsio namų gyventojo šuns koją.

Paaiškėjo, jog vyras į keturkojį šaudė iš nelegaliai laikomo ginklo, todėl sulaukė atsakomybės pagal Baudžiamojo kodekso 285 str. pirmąją dalį. Už tokią veiką baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Nelegalaus šautuvo savininkas teisme aiškino, kad svetimas šuo po poilsio namų kiemą bėgiojo be pavadėlio ir antsnukio. Vyras tikino, jog bijojo šuns, nes vaikystėje panašus šuo buvo užpuolęs.

Tačiau, teismo manymu, tai nesuteikia teisės pyškinti į gyvus padarus.

Nors šuns šeimininko buvo pareikalauta neleisti vieno augintinio į bendras erdves, kaltu šioje byloje pripažintas gyvūną sužalojęs šaulys.

Jam teismas skyrė 2 650 eurų (53 MGL) baudą. Tačiau, pritaikius kitą Baudžiamojo kodekso straipsnį, ji sumažinta trečdaliu ir paskirta 1 750 eurų (35 MGL) bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:::mįslingai::: sužalotas

:::mįslingai::: sužalotas portretas
Protingas žmogus nerašys apie tai,o gydys savo augintinį ir nepaleis lakstyti vieno.O žurnalistams noriu pasakyti -nepanikuokit ir nekiviršinkit gyventojų...ir be šitokių jūsų šūdstraipsnių yra ką veikti.""Mįslingai "" sužalotas---išgis.

morka

morka portretas
ar dabar šungaudzių jau nebera?

To anonimui

To anonimui portretas
Tu prisipažinau saudžius. Pridavem tave į policija taikyti 310 str. Žiaurus elgesys su gyvunais. Iki 3 metu kaleimo
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių