Prie prekybos centro – šuns kankynė

Klaipėdoje – smurtas prieš gyvūnus. Vilniečių porelę apstulbino mašinų stovėjimo aikštelėje talžomas haskis.


 

Klaipėdoje – smurtas prieš gyvūnus. Vilniečių porelę apstulbino mašinų stovėjimo aikštelėje talžomas haskis.

Dar praėjusią savaitę pora jaunuolių uostamiestyje, prekybos centro „Studlendas“ mašinų stovėjimo aikštelėje užfiksavo žiaurų elgesį su šunimi.

Karštą ketvirtadienio popietę jaunas, liudininkų teigimu, ne vyresnis nei trisdešimties metų vyras baltame Volkswagen markės automobilyje laikė Sibiro haskį. Ištraukęs šunį jis ėmė jį mušti

„Priekyje mūsų privažiavo baltas automobilis, o iš jo išlipo jaunas vyras. Jis buvo su mergina, kuri pridengė vyrą švarku. Atidarę mašinos bagažinę jie ištraukė haskį, vyras porą kartų jį papurtė, paskui triskart trenkė gyvūnui kumščiu per snukutį, stipriai spaudė rankose“, – pasakojo reginio priblokšta Gintarė Užaitė.

Pašnekovės teigimu, haskis garsiai inkštė, o po neilgo laiko tarpo buvo uždarytas to paties automobilio bagažinėje.

Šuns kankinimą matę liudininkai buvo šokiruoti. Atsitokėję jie iškvietė policijos pareigūnus, tačiau, jiems atvykus po mažiau nei dešimties minučių, vyro jau nebebuvo. Trys policininkai toliau ieškojo pažeidėjo.

„Prekybos centro aikštelė – labai didelė, todėl praėjo nemažai laiko, kol pasitikome pareigūnus. Deja, automobilis mums grįžus jau buvo nuvažiavęs. Pareigūnai pažadėjo pranešti, jei pavyks ką nors sužinoti“, – sakė G. Užaitė.

Tam, kad įtariamasis būtų nubaustas, trūksta įrodymų, mat pažeidėjas nebuvo užfiksuotas įvykio vietoje darantis nusikaltimą. „Mes nefilmavome, tik nufotografavome automobilio registracijos numerius. Todėl ir įrodymų – maža“, – akcentavo mergina.

Incidentas įvyko ketvirtadienio popietę, apie 13–14 val. Vilnietė Gintarė studijuoja Klaipėdos universitete ir tądien ji kaip tik gynėsi savo baigiamąjį darbą.

„Noriu, kad ši informacija pasklistų ir pasiektų kuo daugiau žmonių. Stebint tokį reginį man tiesiog drebėjo širdis. Gaila, bet nepavyko sulaikyti šių beširdžių žmonių, todėl labai tikiuosi, kad žinutė pasieks Klaipėdos gyventojus, galbūt net ir pačius pažeidėjus“, – svarstė vilnietė.

Žmonės socialiniame tinkle intensyviai dalinosi informacija apie kankinamą haskį.

Pastebėjus panašų nusikaltimą būtina pranešti apie tai atitinkamoms tarnyboms: valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai arba policijai. Esant galimybei, pravartu surinkti kuo daugiau įrodymų, padėsiančių nustatyti įvykio aplinkybes – nufotografuoti, užsirašyti automobilio registracijos numerį ir pan.

Už žiaurų elgesį su gyvūnais ir jų kankinimą taikoma administracinė ar baudžiamoji atsakomybė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai matę tie du

o tai matę tie du portretas
jaunoliai NEGALĖJO jam snukio išdaužyti????

kiek pamenu

kiek pamenu portretas
tai tokių prekybos centrų aikštelės yra stebimos kamerų.Neorganizuotai dirba policija.

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
šunsnukiu tokį svoločių pavadint būtų tiesiog įžeidimas šuniui.. kad jam bumerangu grįžtų tokia patyčia ir skausmas, kokį sukėlė nekaltam gyvūnėliui.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių