Pro tvoros skylę – pagal užsakymą

Tvora aptvertoje automobilių aikštelėje buvo apvogti keturi automobiliai. Aikštelės savininkas įsitikinęs – gudrūs vagys veikė turėdami konkretų užsakymą.

Nugvelbė ir kapotą

Oficialioje Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinių įvykių suvestinėje antradienį pranešta, kad 13.50 val. policiją pasiekė žinia apie vagystę iš įmonei priklausančios automobilių aikštelės Artojo gatvėje.

Pareigūnai negalėjo patikslinti, ar vagystę pirmas pastebėjo apvogto automobilio savininkas, ar aikštelės darbuotojas.

Pasak pareigūnų, apvogtos keturios tos pačios markės mašinos. Šįkart nukentėjo "Ford Mustang" automobiliai. Komisariato atstovai teigė, kad visos mašinos priklausė skirtingiems savininkams.

Paaiškėjo, kad visi keturi "Ford Mustang" liko be priekinių ir galinių žibintų. Iš dviejų mašinų vagys išlupo multimedijos įrangą. O vienas automobilis liko dar ir be variklio dangčio.

Vaizdo stebėjimo kamerų įrašai parodė, kad įsibrovėliai buvo du ir darbavosi naktį.

Laikė neužrakintas

Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kaip nusikaltėliai pateko į aikštelę, policininkams suteikė žinių aikštelės savininkas Artūras Selenis.

Pasirodo, savaitgaliais, kai aikštelės darbuotojai nedirba, visa teritorija stebima vaizdo stebėjimo kameromis.

Pirmadienį į aikštelę atėjo vienas "Ford Mustang" savininkas. Visi keturi šios markės automobiliai buvo kažkada apgadinti eismo įvykių metu.

Aikštelėje jie stovėjo neužrakinti pačiame tolimiausiame kampe, kur interesantai neina, o ir neleidžiama vaikštinėti.

"Tiesiog savininkams leidome juos ten pasistatyti. Ne kartą jiems minėjau, kad mašinas užrakintų, o raktus paliktų mūsų darbuotojams, taip būtų kur kas saugiau. Bet jie nenorėjo taip daryti, paliko mašinas nerakintas, o raktus turėjo patys. Pirmadienį vienas savininkas atėjo ir pasakė, kad rado mašinas be žibintų", – pasakojo A.Selenis.

Tada ir paaiškėjo, kad nuo vagių nukentėjo keturios mašinos.

Dirbo profesionalai

Vaizdo stebėjimo kamerų įrašai parodė, kad įsibrovėliai buvo du ir darbavosi naktį. Užsivožę ant galvos gobtuvus jie į teritoriją pateko pro plyšį tvoroje pačiame tolimiausiame teritorijos kampe.

Atrodo, kad saugos tarnybos darbuotojai, įrengę signalizaciją, pripažino šią spragą, tačiau ar jie atlygins patirtą žalą, dar nežinia. Viskas priklausys nuo to, ar sutartyje bus likę mažomis raidelėmis įrašytų punktų.

"Man visiškai aišku, kad vagys veikė tikslingai, turėdami labai konkretų užsakymą. Netoli tų fordų stovi brangios apynaujės mašinos, bet jos vagių nesudomino. Įrašuose matėme, kad jie darbavosi apie 40 minučių, pasišvietė mažais žibintuvėliais. Visiškai aišku, kad dirbo profesionalai, labai tiksliai ir greitai. Kiek ten tų daiktų – žibintai, multimedijos įranga, susidėjo į maišelius ir išsprūdo pro tą neapsaugotą vietą. Aš pats iki tol nė nežinojau, kad ten tokia galimybė yra", – kalbėjo A.Selenis.

Vagystę pastebėjęs vienas nukentėjusysis paskaičiavo, kad jam padaryta žala gali siekti apie 1,7 tūkst. eurų.

Aikštelės savininkas atviravo, kad šis įvykis jam bus pamoka ir stimulas dar kartą patikrinti teritorijos apsaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Geras dalykas tos kameros - galim pasižiūrėti, kaip tave apvogė. Tik ar nuo to lengviau ?

Nieko cia naujo

Nieko cia naujo portretas
Patys kazlynos ir nusibombino…

Sustatai

Sustatai portretas
i kampa ir pasakai,kada ateiti vogti. Va ir bus dalybu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių