Pereiti į pagrindinį turinį

Rugpjūtį – pavojai jūroje

2014-08-12 13:10
Darbymetis: gelbėtojai jau seniai pastebėjo, kad daugiausia pavojų jūroje besimaudančių žmonių laukia paskutinį vasaros mėnesį.
Darbymetis: gelbėtojai jau seniai pastebėjo, kad daugiausia pavojų jūroje besimaudančių žmonių laukia paskutinį vasaros mėnesį. / Audriaus Žilėno nuotr.

Rugpjūtis tampa pavojingas besimaudantiesiems jūroje. Vien sekmadienio popietę gelbėtojai traukė iš jūros penkis jėgų netekusius ir pradėjusius skęsti žmones.

Užvakar 16.33 val. iš jūros į krantą ties Kunigiškių gatvės galu artimieji ištraukė 1955 metais gimusį Radviliškio rajono gyventoją. Gelbėtojai padėjo jį gaivinti, kol atvyko greitosios pagalbos medikai.

Gyvybines funkcijas pavyko atkurti, tačiau nuvežtas į ligoninę vyras po poros valandų mirė. Dar aiškinamasi, kokia mirties priežastis.

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas pasakojo iš pavaldinių girdėjęs, kad vyras susmuko vandenyje, prieš tai spėjęs pasakyti, kad blogai jaučiasi. Spėliota, kad žmogų ištiko širdies smūgis, bet į šį klausimą gali atsakyti tik ekspertai.

Tuo pat metu gelbėtojams Lietuvos pajūryje teko skubėti į pagalbą dar keturiems žmonėms. Vieno jų padėtis iki šiol tebėra kritinė.

Paplūdimyje už Nemirsetos skendo 19-metis Lenkijos pilietis. Jis buvo laiku ištrauktas iš vandens, tačiau dėl sunkios būklės po skendimo pakliuvo į ligoninę ir tebėra gydomas Reanimacijos skyriuje.

Dar trys žmonės buvo išgelbėti ir sunkesnių pasekmių išvengė.

J.Pirožnikas patvirtino, kad rugpjūtį maudytis jūroje tapo pavojingiau, nes dažnai keičiasi oras, jūroje atsirado srovių, be to, neretai pavojus kyla dėl nemažų bangų.

"Pastebėjome, kad sekmadienį apie visus skendimo atvejus buvo pranešta po 16 valandos. Panašu, kad prieš važiuodami iš pajūrio namo žmonės skuba dar kartą išsimaudyti ir galbūt todėl yra nepakankamai atsargūs", – teigė gelbėtojų vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų