Salantuose darbavosi ilgapirštis: iš picerijos nugvelbė kiaulę-taupyklę (vaizdo įrašas)

Nemalonus įvykis nutiko Salantuose įsikūrusioje kavinėje. Ryte picerijos duris pravėręs pirmasis lankytojas nugvelbė prie kasos stovėjusią stiklinę kiaulę-taupyklę su pinigais. Ilgapirštį nufilmavo apsaugos kamera, salantiškiai ieško feisbuke žmonių, galinčių jį atpažinti.

Žvilgsnis – į pinigus

Įstaigos darbuotoja Viktorija pasakojo, kad buvo vos spėjusi atrakinti maitinimo įstaigos duris.

"Kadangi rytais lankytojų nebūna daug, užtrukau gal keliolika sekundžių gamybinėse patalpose. Kai išėjau į salę, nieko joje nebebuvo. Iš karto dar net nepastebėjome, jog dingo taupyklė. Tačiau pamatę, kad jos nebėra, peržiūrėjome vaizdo kameros įrašus", – pasakojo darbuotoja.

Taupyklėje buvo laikomi smulkūs grynieji. Ten atsirasdavo arbatpinigiai, kartais patys lankytojai įmesdavo smulkių monetų.

"Bet joje buvo ir popierinių banknotų. Galėjo būti apie šimtą eurų. Vieną taupyklę jau buvome pririnkę. O ši dar nebuvo pilna", – tikino darbuotoja.

Į piceriją ketvirtadienio rytą užėjęs klientas vaizdo kameros įraše užfiksuotas įsistebeilijęs į stiklinę taupyklę.

"Užėjęs žmogus tyliai pasidairė. Įraše matyti, kaip jo žvilgsnis sustingsta ties taupykle. Matyt, paskaičiavo, ar apsimoka imti. Ir nesusilaikė", – kalbėjo picerijos darbuotoja.

 

 

"Kiaulę reikėjo pririšti"

Apsauginę kaukę dėvėjęs vyriškis ramiausiai pasiėmė taupyklę ir, ją pridengęs skėčiu, išėjo pro duris.

"Aišku, kad gaila. Kiaulė pavogė kiaulę-taupyklę. Dabar gailimės, kad nepririšome savo kiaulės. Anksčiau buvusią taupyklę buvome pririšę virvele, kad taip lengvai jos kas nors nepasiimtų. Kaip tikrą paršelį pririšdavome", – ironizavo salantiškė.

Picerijos darbuotojai grynuosius taupė picerijos arba darbuotojų reikmėms.

Tai, kad patalpos yra filmuojamos vaizdo kamera, įspėja užrašas ant įstaigos durų, tačiau neprašytas svečias jo nepastebėjo.

Dabar feisbukas net ir gydo.

Jau po dienos atsirado keli salantiškiai, kurie atpažino vaizdo įraše matytą vyriškį.

"Pareiškimo policijai dar neparašėme. Tačiau jei gyventojai atpažins ir jau galėsime ką nors tiksliau nurodyti pareigūnams, parašysime", – patikino picerijos darbuotoja.

Vagies ieško feisbuke

Kretingos policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas stebėjosi, kad gyventojai patys feisbuke ieško vagišių atpažinusių žmonių ir nesikreipia į policiją.

"Viskas ten vyksta – vieni nusikaltėlių ieško, kiti – aukų. Dabar feisbukas net ir gydo", – juokavo A.Pužauskas.

Vis dėlto komisariato vadovas patarė gyventojams visais atvejais pirmiausia apie tokius incidentus pranešti pareigūnams, o tik po to patiems imtis kokių nors veiksmų.

Arūnas Pužauskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ilgapirštis

ilgapirštis portretas
Salantuose darbavosi storpirštis kietakaktis siaurablauzdis kiaulianosis.

S.

S. portretas
Kaip gerai vagims kai visi turi dėvėti kaukes. O gal tyčia esame verčiami jas dėvėti dėl vagių patogumo?

Tei.

Tei. portretas
Nematyti tos taupyklės ,kur ji yra,nematyti kaip paima jis ją. Kad užėjo žmogus, tai nereiškia kad jis ją paėmė.Nesupratau.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių