Savaitgalio atgarsiai: pajūryje – tėvų aliarmas dėl dingusių vaikų

Sekmadienį vakare prie šiaurinio molo vaikštinėję žmonės išsigando pamatę atskubant ugniagesių ekipažą. Gelbėtojus kvietė moteris, pamaniusi, kad skęsta jos vaikas.

Ugniagesiai į Melnragę išskubėjo 20.45 val. Jiems buvo pranešta, jog netoli molo skęsta vaikas.

Pagalbos šaukėsi 12 metų mergaitės mama. Ji su dukra plaukiojo banglente.

Kaip vėliau pasakojo paplūdimių gelbėtojai, mama grįžo į krantą, o dukra, neperspėjusi mamos, pasuko į jūrą. Netrukus moteris pametė dukrą iš akių ir pamanė, kad vaikas skęsta.

Išsigandusi ji suskubo kviesti pagalbą.

Šioje vietoje paplūdimių gelbėtojai nedirba, tačiau jie keturračiais atskubėjo į įvykio vietą, kiek vėliau atvažiavo ugniagesių ekipažas.

Kai atvyko ugniagesiai, mergaitė jau buvo pati pasiekusi krantą. Pasirodo, banglentininkai dėvi kostiumus, kurie neleidžia jiems nuskęsti, bet to, jie būna prisirišę prie lentos, kuri taip pat tampa gera gelbėjimosi priemone.

Greitosios medicinos pagalbos ekipažas skubėjo suteikti mergaitei pagalbą, bet paaiškėjo, kad nieko blogo vaikui neatsitiko.

Šį kartą viskas baigėsi laimingai.

Kita šeima Melnragėje, neįgaliųjų paplūdimyje, išgyveno tikrą košmarą, kai šeštadienį susiruošę namo pasigedo savo mažos dukrelės.

Vaiko ieškojo ir gelbėtojai, ir kiti poilsiautojai. Per garsiakalbius buvo ne kartą pranešama apie dingusį vaiką, minimi mergaitės bruožai ir apranga.

Tik po ilgoko laiko kažkas automobilių stovėjimo aikštelėje pamatė vienišą mažą mergaitę, ji atitiko ieškomo vaiko apibūdinimus.

Žinia apie atsiradusią mergaitę paplūdimių gelbėtojus ir vaiko tėvus pasiekė perduota iš lūpų į lūpas.

Savaitgalis gelbėtojams buvo nelengvas – sekmadienis buvo vėjuotas, bangavimas siekė tris balus, todėl iki 20 laipsnių įšilusioje jūroje maudytis nebuvo galima, apie tai bylojo raudona vėliava.

"Sunku buvo ir todėl, kad daug žmonių kaitinosi kopose, atrodė, kad pliažas tuščias, poilsiautojų jūroje atsirasdavo lyg iš niekur. Teko daug vargti, kad įtikintume nebristi į pavojingai banguotą jūrą", – tikino Klaipėdos gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Vasara baigiasi, pasimėgauti jos malonumais skubantys žmonės turėtų būti ypač dėmesingi ir paklusti gelbėtojų reikalavimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bitė

bitė portretas
Tėveliai, ne su telefonais žaiskit, o su savo vaikais - ir nebus nelaimių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių