Šiurpios avarijos Klaipėdoje byla išnagrinėta per porą valandų

Du jaunus klaipėdiečius gegužės 2-osios vakare pražudžiusio jų draugo Viliaus Cemnolonskio teismo metu griežtus kaltinimus žuvusiųjų tėvai reiškė ne tik avarijos kaltininkui, bet ir prieš pat nelaimę įsivėlusio į gatvės lenktynes kito automobilio vairuotojui.

Du jaunus klaipėdiečius gegužės 2-osios vakare pražudžiusio jų draugo Viliaus Cemnolonskio teismo metu griežtus kaltinimus žuvusiųjų tėvai reiškė ne tik avarijos kaltininkui, bet ir prieš pat nelaimę įsivėlusio į gatvės lenktynes kito automobilio vairuotojui.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas per porą valandų išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje šis 1991 metais gimęs klaipėdietis kaltinamas neatsakingai vairuodamas sukėlęs eismo įvykį, kurio metu žuvo du jo bendraamžiai vaikinai.

V.Cemnolonskis pripažino kaltę, pažadėjo atlyginti draugų tėvams padarytą žalą, tačiau mano, kad jie užsiprašė pernelyg didelių pinigų. Jo įsitikinimu, protinga būtų kiekvienai šeimai sumokėti po 10 tūkst. litų.

Žuvusiojo Manto Kvedarausko mama yra pareiškusi 100 tūkst. litų ieškinį, Eivydo Pociaus tėvai neturtinę žalą įvertino 92 tūkst. litų. Nukentėjusiaisiais pripažinti žmonės teigė, kad jokiais pinigais neįmanoma atlyginti patirtą sūnų netekties skausmą.

Byloje liudijo Mantas Jazbutis, kurio automobilis prieš pat nelaimę prie Naujojo Sodo ir Naujosios Sodo ir Naujosios Uosto sankryžoje sustojo greta V.Cemnolonskio vairuojamo automobilio. Nuo šios vietos abu vairuotojai spustelėjo greičio pedalus ir vos už poros šimtų metrų Pilies tilto papėdėje abu lėkė greičiau nei 100 kilometrų per valandą greičiu.

V.Cemnolonskis važiavo greičiau, pirmojoje eismo juostoje jis pataikė ant daubelės, kurioje yra kanalizacijos dangtis. Čia automobilį sumėtė ir jis pakeitė važiavimo kryptį, pasuko į priešingą eismo juostą, rėžėsi į pakelės medį, apsisuko ir trenkėsi į namo sieną.

Abu keleiviai žuvo iškart.

Teisme nukentėjusieji kaltino M.Jazbutį ir teigė, kad tai jis kaltas dėl prasidėjusių lenktynių, o tuo pačiu ir dėl vaikinų žūties.

V.Cemnolonskio gynėjas teigė, kad lenktynių nebuvę, avariją lėmęs paprastas neatsargumas. Nors Baudžiamasis kodeksas už šį nusikaltimą numato galimybę kaltininką įkalinti iki aštuonerių metų, kaltinimą palaikęs prokuroras Juozas Sykas teigė, kad yra teisiamojo kaltę lengvinančių aplinkybių. V.Cemnolonskis pripažino kaltę, nuoširdžiai gailėjosi ir padėjo išaiškinti avarijos aplinkybes. Todėl valstybės kaltintojas pasiūlė jį įkalinti penkeriems metams.

Teismo sprendimą tikimasi išgirsti gruodžio 20-ają.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Pavel

to Pavel portretas
ei tu, keliu gaideli, nurimk. Jei greicio nevirsijo, tai viskas ok. Jei virsijo, tai linkiu pasedeti ir atsakyti uz savo veiksmus..... Nera ko reaguoti I provokacijas, reikia ramiai vairuoti arba paskambinti, I keliu policija ir sakyti - mane cia toks ir toks provokuoja... Manau, padetu tau susitvarkyti su provokacijos problemomis....

R

R portretas
P.S. Nei vieno is ju nepazystu, visa info surinka is intiko ir nepalaikau nei vienos puses.

R

R portretas
Sitam herojui reiktu pacios griezciausios bausmes :) Tas 10 000 skamba kaip juokas! Galim apzvelk sio didvyrio vizitine kortele! :) 1. Uzmuse 2 draugus (Svetimu automobiliu) 2. Buvo apsvaiges marihuana 3. Iskart po avarijos atlikta pas ji krata, per kuria rasta psichotropini medziaga (Vadinas vartojo/pardavinejo) 4. Ir vienas geresniu... 4men po avarijos sulaikytas specialiuju pereigunu bandant parduotu narkotikus. Straipsnis teiginii pagrindimui ;) w w w .lrytas. lt/lietuvos-diena/kriminalai/uzmuses-draugus-klaipedietis-prekiavo-narkotikais.htm#.UpfO3MRT5Pw Ir prie ko cia Jazbutis ir visi kaltinimai ant jo? Taip lenktyves GAL ir isprovokavo, bet zmogus su galva ir nespaude pedalo iki dugno... Lai susimoka bauda is greiciu virsijima jis :) O tevu ir visu kitu kaltinimai jam pakankamai juokingai skamba! Vien del to kad jei pvz jis butu sokes is 12 auksto, V.Cemnolonskis irgi butu sokes ir dar draugus nustumes? :) Reik proto turet pirma, tada ir problemu nebus.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių