Sukčiai klaipėdiečius gundo nemokamu keleivio bilietu

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ darbuotojai pirmadienį vos spėjo atsakinėti į telefonu bei elektroniniais laiškais ją atakuojančių klaipėdiečių klausimus. Visi jie norėjo sužinoti, ar tikrai įstaigoje nemokamai dalijami viešojo transporto bilietai.

Klaipėdiečiai tokią informaciją pamatė socialiniuose tinkluose. Paskyra, kurioje skleidžiama tokia žinia, vadinasi „Klaipėdos viešojo transporto kortelė“.

Joje rašoma, kad dėl padidėjusių mokesčių įmonė nusprendė paremti Klaipėdos gyventojus ir nemokamai dalija vienerius metus galiosiantį nemokamą viešojo transporto bilietą.

Į laviną paklausimų viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ darbuotojai skubėjo atsakyti – tai melas, kažkokie sukčiai nusprendė taip sugundyti žmones.

Paspaudę nuorodą žmonės matė Ievos Jankauskas, Gabrielės Sakalauskas, Aistės Dargis, Marie Nady, Lauros Sabonis komentarus. Vienos šių menamų komentatorių gyrė paslaugą, kitos domėjosi, kaip greitai tokį bilietą galima gauti.

Kritiški pasisakymai bemat dingdavo. Akylesni interneto vartotojai suprato, kad skelbimas – ne tik netikras, juo gali būti siekiama piktų kėslų.

Žmonės turėtų būti kritiški ir atidūs.

Kol kas galima tik spėlioti, koks tokios melagystės tikslas. Tie, kas paspaudė nuorodą, suprato, kad už metinį keleivio bilietą prašoma sumokėti tris eurus. Galbūt ši nereikšminga suma yra apgavikų tikslas, bet labiau tikėtina, kad šia apgavyste siekiama išgauti patikėjusiųjų asmens ir prieigos prie elektroninės bankininkystės duomenis.

Įstaigos vadovas Gintaras Neniškis patikino, kad „Klaipėdos keleivinis transportas“ nieko panašaus nerengia, o melagingo pranešimo autoriai panaudojo tikrus Klaipėdos viešojo transporto kadrus.

„Pats tekstas prieštarauja mūsų politikai ir nuostatoms. Tai ne mūsų stilius, bet rekvizitai panaudoti tikri. Žmonės turėtų būti kritiški ir atidūs. Netrukus mūsų įstaigos interneto svetainėje patalpinsime informaciją apie tai, kad tai melagystė. Bandėme informuoti žmones per melagingos paskyros komentarus, bet ten mūsų pranešimus labai greitai ištrina. Bandysime rašyti „Facebook“ administratoriams, bet tokios paskyros panaikinimas gali užtrukti. Tikimės žmonių sąmoningumo. Visiems į mus besikreipiantiems atsakome elektroniniais laiškais, – patikino G. Neniškis. – Rašysime pareiškimą policijai. Pagal nuorodą galima suprasti, kad tai neatsekamųjų valstybių adresas. Veikiausiai, viskas baigsis niekuo.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hanibalas

Hanibalas portretas
Nemokamas sūris tik spąstuose

Anonimas

Anonimas portretas
Dirbu IT srityje, patarimas pamokykit savo tevus/senelius nespaudineti ant bet kokiu nuorodu. Tiek FB, tiek emaile ir pan. O jei nezino tai tegul screenshota atsiuncia, minuciu reikalas ir nepatustins pinigines.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių