Sukčiai sėkmingai viliojo pinigus iš gyventojų: vienas liko ir be mašinos, ir be pinigų

Sukčiai iš gyventojų išviliojo pinigus, siūlydami įsigyti ar pirkti įvairias prekes – nuo ausinių iki automobilių, pranešė policija.

Trečiadienį Klaipėdos policijos komisariatas gavo 32 metų vyro pareiškimą. Jame  nurodoma, kad sausio 20 dieną pareiškėjo parduodamas belaides ausines „Apple Airpods“ ketinęs pirkti asmuo atsiuntė nuorodą neva kurjeriui užsakyti.

Suvedus duomenis iš pareiškėjo banko sąskaitos apgaulės būdu buvo pasisavinti daugiau nei 487 eurai.

Taip pat trečiadienį Klaipėdos policija pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. 30-metis vyras pareiškime nurodė, kad sausio 20-osios vakarą, apie 21.08 val., parduodamą žaidimų kompiuterį „Sony playstation 5“ perdavė jo pasiimti atvažiavusiam asmeniui.

Tačiau pinigų už jį iki šiol negavo, susisiekti su pirkėju prisistačiusiu asmeniu nepavyksta. Žala – 680 eurų. 

47 metų Radviliškio gyventojas policijai nurodė, kad pernai, gruodžio 29-ąją, interneto portale www.autoplius.lt rado skelbimą apie parduodamą autovežį „Ford Tranzit“.

Susidomėjęs pirkiniu, jis į pardavėjo nurodytą banko sąskaitą pervedė 200 eurų avansą. Tačiau iki šios dienos automobilio neįgijo, pervesto avanso neatgavo, o su pardavėju susisiekti negali.

O štai 20-metis vyras policijai pranešė, kad Panevėžyje, Klaipėdos gatvėje, nusipirko automobilį „Audi“. Vėliau paaiškėjo, kad automobilis yra areštuotas. Nuostolis – 2750 eurų.

Panevėžyje ir Rokiškyje apgaulės būdu pasinaudojus dviejų vyrų interneto banko prisijungimo duomenimis, nuskaityti pinigai. Nuostolis – 395 ir 380 eurų.

Marijampolės apskrities policijai trečiadienį vyriškis pranešė, kad buvo apgautas, kai bandė įsigyti teleskopinį krautuvą.

Nukentėjusysis pareigūnams nurodė, kad sausio 19 dieną, norėdamas įsigyti teleskopinį krautuvą, į tariamo pardavėjo banko sąskaitą pervedė 200 eurų avansą. Tačiau su pardavėju susisiekti nepavyksta, pinigai gražinti nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cia belieka sodinti tik istatymu leidejus,

Cia belieka sodinti tik istatymu leidejus, portretas
Kurie savo bukumu,skatina nusikaltimus??
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių