Sukčių aukomis tampa ne tik senoliai, bet ir jauni žmonės

Gyvenimas verčia kiekviename žingsnyje neprarasti budrumo, tikrinti kiekvieną pranešimą ir tikėti tik patikimais šaltiniais. Toks banalus raginimas šiomis dienomis – ypač aktualus, nes sukčiai, besitaikantys į svetimas banko sąskaitas, randa vis naujų būdų išvilioti slaptus prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis.

Nenuostabu, kai jauni nusikaltėliai apgauna šiuolaikinėse technologijose nesigaudančius senolius. Tačiau vis dažniau nusikaltėlių aukomis tampa jauni žmonės, daugybę gyvenimo klausimų sprendžiantys internetu.

Taip antradienį atsitiko 37 metų moteriai. Tądien po vidurdienio jai paskambino banko darbuotoju prisistatęs asmuo ir paklausė apie jos neva užpildytą banko paskolos užklausą. Moteris nebuvo prašiusi paskolinti pinigų, todėl susidomėjo, kas ir kodėl galėjo pasinaudoti jos asmens duomenimis.

Menamas banko darbuotojas įtikino, kad būtina sutikrinti moters asmens duomenis su pateiktaisiais prašyme, tam esą būtina prisijungti prie elektroninės bankininkystės. Pokalbis buvo netrumpas, kuo ilgiau menamas bankininkas kalbėjo, tuo labiau aukai suko galvą, kol galiausiai išpešė slaptus duomenis.

Kai kitą dieną moteris pasitikrino savo banko sąskaitą, pamatė, kad joje nebėra 750 eurų. Tą pačią dieną klaipėdietė kreipėsi į policiją. Jos pareiškimas tapo pagrindu pradėti ikiteisminį sukčiavimo atvejo tyrimą.

Dar du žmonės Klaipėdoje ir Kretingoje nukentėjo apgauti paprastesniu būdu. 35 metų vyras sugalvojo nusipirkti kemperį, rado skelbimą interneto portale ir susisiekė su pardavėju. Šis paprašė avanso, nieko pikto neįtariantis žmogus pervedė 25 eurų. Tuo sandoris baigėsi, kemperio pirkėjas negavo iki šiol, su pardavėju susisiekti nebėra galimybės, todėl atgauti pinigų jis taip pat negali.

61-erių kretingiškis panašiai ketino įsigyti malkų skaldyklę, už kurią pardavėju prisistačiusiam asmeniui pervedė avansu 500 eurų. Jis taip pat liko nieko nepešęs.

Ir dėl šių apgavysčių pradėti tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių