Sukrėtė kraupus radinys miške: su gyvūnu buvo susidorota?

Kraupi istorija aitrina gyvūnų mylėtojų širdis. Jauna pora, vaikštinėdama mišku, aptiko negyvą šunį, šalia kurio buvo numestas pavadėlis. Gyventojai įtaria, kad su gyvūnu buvo susidorota. Tačiau tai gali įrodyti tik tyrimai.

Tiria priežastis

Nedidelio ūgio negyvą šunelį gyventojai aptiko Klaipėdos rajono Kiškėnų kaimo ribose, miškelyje.

Gyvūnas gulėjo ant nupjautos žolės, kuri buvo išversta miške, krūvos.

Gyvūnų mylėtojai internete puolė dalintis šia informacija, vildamiesi, kad galbūt atsiras žmonių, kurie ką nors žino apie įvykį.

„Gal kas nors bus matęs žmogų, einantį su panašiu šunimi į mišką. Gal tarp šito šuns šeimininko kaimynų, artimųjų ar šiaip pažįstamų bus bent vienas, kuris pasakys, kas yra šuns šeimininkas“, – į gyventojus socialiniame tinkle kreipėsi Simona Šakinytė, gyvūnų globos namų „Linksmosios pėdutės“ įkūrėja.

Kitos gyvūnų prieglaudos „Būk mano draugas“ vadovė Galina Kučinskienė kol kas patarė nedaryti skubotų išvadų.

„Negalime pasakyti, kad šuo buvo pakartas, nors tokią išvadą darė žmonės, kurie aptiko gyvūnėlį. Jis išvežtas tyrimams į Vilnių, ekspertai pasakys, dėl ko jis mirė. Taip galėjo pasirodyti dėl to, kad šalia šuns gulėjo pavadėlis“, – tikino moteris.

Galina Kučinskienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Siūlo griežtinti bausmes

Tačiau G. Kučinskienė kėlė versiją, kad galėjo nutikti ir taip, kad šuns šeimininkas šunį atnešė į mišką jam jau nugaišus.

„Visko gali būti. Gal senas žmogus tokiu būdu atsikratė. Kažkas lyg matė prieš štai girtą žmogų. Bet daugiau nieko nežinome, gal tik sutapimas tai“, – svarstė G. Kučinskienė.

Policija dar nepradėjo tyrimo, kol nėra aišku, kad su gyvūnu buvo susidorota.

„Tai, kas vyksta su gyvūnais Lietuvoje, yra žiauru. Dabar visas vidinis žmonių žiaurumas veržiasi į paviršių. Tai jau masinis reiškinys. Vieni aiškina, kad turi vykti edukacija, pamokėlės, kaip elgtis su gyvūnais. O aš sakau, kad ne pamokėlėmis reikia auklėti, o baudomis. Mažiausia bauda – penki tūkst. eurų. Tada baigsis gyvūnų kankinimas ir žudymas. Naujos širdies gyvūnui neįstatysi juk“, – nuomonę išsakė G. Kučinskienė.

Žmonės giliai viduje turi sadistinių polinkių.

Gyvas – ne daiktas

Kiškėnų kaime prieš keletą metų taip pat buvo fiksuota žiauri gyvūno mirtis. Tuomet tarpusavyje konfliktuojančių kaimynų šunys papjovė mažą šunelį.

Į aptvarą patekusį šunį sudraskė kaimynų sodybos augintinis, tačiau būsto savininkai tik telefonais fiksavo egzekuciją.

Gyvūno netekę žmonės tą kartą šiurpo, kad sodybos šeimininkams nesuvirpėjo širdis dėl jų šuns skerdžiamo kito gyvūno.

„Žmonės giliai viduje turi sadistinių polinkių. Jei kažkas žudo gyvūną, jis, vadinasi, jaučia malonumą. Klaipėdoje buvo atvejis, kai paaugliai negyvai suspardė kačiuką. Jie visi, matyt, jautė malonumą tai darydami. Tėvai už tai tik administracine bausme buvo nubausti. Tai yra baisu. Tai yra tautos tragedija. Gyvūnas laikomas daiktu“, – piktinosi G. Kučinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigis

taigis portretas
Jeigu as miegosiu tai tu jau gulesi,

>>>>MOCIUTE...

>>>>MOCIUTE... portretas
eik pamiegoti ...

kažkaip mėsa parduotuvėse nieko nešokiruoja

kažkaip mėsa parduotuvėse nieko nešokiruoja portretas
gal pažiūrėkit kaip žudomi gyvūnai fabrikuose ir kaip jų kailiai lupami, kaip jums kabėti aukštym kojom ir turint sąmonės važiuoti konvejeriu prie pjūklo
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių