Sulaikytas Naujosios Akmenės gyventojas, už netikrus banknotus pirkęs telefonų

  • Teksto dydis:

Policija sulaikė Naujosios Akmenės gyventoją, už perkamus mobiliuosius telefonus atsiskaitinėjusį netikrais 50 eurų banknotais.

Kaip pirmadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, tyrimas pradėtas, kai gegužės 1 dieną į policiją kreipėsi moteris, pranešusi, jog ketindama parduoti savo mobiliojo ryšio telefoną tapo sukčiaus auka, nes tariamas pirkėjas už prekę atsiskaitė šešiais padirbtais 50 eurų nominalo banknotais.

Pareigūnai jau kitą dieną sulaikė 1999 metais gimusį, dirbantį, praeityje neteistą Naujosios Akmenės gyventoją.

Per kratą įtariamojo bute Naujojoje Akmenėje pareigūnai aptiko 904 penkiasdešimties eurų nominalo kupiūras su akivaizdžiais padirbimo požymiais – visų banknotų numeriai visiškai vienodi – MB6666888880, o ant pačių kupiūrų anglų kalba pažymėta, jog jie neskirti teisėtam naudojimui.

Nepaisant to, įtariama, kad įtariamasis panaudojo apie 90 padirbtų penkiasdešimties eurų nominalo kupiūrų.

Pats asmuo pareigūnams nurodė, jog tūkstantį vienetų padirbtų banknotų parsisiuntė internetu.

Įvairiuose tinklapiuose aptikęs skelbimus apie parduodamus mobiliojo ryšio telefonus, įtariamasis susisiekdavo su pardavėjais ir bandydavo prekę įsigyti už padirbtus pinigus.

Pareigūnai jau nustatė tris asmenis, iš kurių telefonai pirkti pateikiant netikrus grynuosius.

Įtariamojo bute pareigūnai taip pat aptiko du indus su 35 folijos lankstinukais, kuriuose supakuota augalinės kilmės medžiaga, manoma, narkotikai.

Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus pareigūnai prašo susisiekti asmenis, galėjusius nukentėti nuo šio sukčiavimu įtariamo vyro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių