Sulaikyti du vyrai, įtariami uostamiestyje iš senjorų vilioję pinigus

  • Teksto dydis:

Policija sulaikė du vyrus, kurie įtariami apgaule vilioję pinigus iš uostamiesčio senjorų, ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Pasak policijos, spalį Klaipėdoje ženkliai padaugėjo pranešimų apie garbaus amžiaus gyventojus, nukentėjusius nuo sukčių.

Paskambindavę ir dažnai policijos pareigūnais prisistatę asmenys nukentėjusiuosius įtikindavo, kad jų namuose laikomi pinigai gali būti padirbti ir juos neva būtina patikrinti. Į namus netrukus ateidavęs tariamas ekspertas pasiimdavo senolių atiduotus pinigus ir pasišalindavo.

Per kiek daugiau nei dvi savaites Klaipėdoje buvo pradėti šeši tokio pobūdžio ikiteisminiai tyrimai.

Trečiadienį sukčiai pasikėsino apgauti 1945 metais gimusią moterį ir iš jos pasisavinti 1,5 tūkst. eurų, tačiau apskrities policijos nusikaltimo nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė du įtariamuosius.

1978 metais gimęs vyras ir 1979 metais gimusi moteris anksčiau yra teisti už vagystes. Juos abu ketvirtadienį teismas leido suimti dviem mėnesiams.

Policijos pareigūnai, bankų, ar kitų įstaigų darbuotojai niekada nevaikšto po namus neprašo pateikti turimų pinigų.

„Klaipėdos apskrities pareigūnai dar kartą primygtinai primena būti itin atidžiais – policijos pareigūnai, bankų, ar kitų įstaigų darbuotojai niekada nevaikšto po namus neprašo pateikti turimų pinigų, nereikalauja atskleisti prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodų, mokėjimo kortelės numerio ar kitų asmeninių duomenų“, – įspėja policija.

Gyventojus pareigūnai ragina nuolat vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms priminti, kad nekalbėtų telefonu su nepažįstamais žmonėmis, neįsileistų nepažįstamųjų į namus.

Kilus įtarimui dėl galimo sukčiavimo gyventojai turėtų kreiptis į policiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nesu girdėjusi, kad pareigūnai veržtusi jėga ten kur nereikia.Sėkmes ir kantrybės, jums gerbiami pareigūnai jūsų nelengvame ir daug ištvermės reikalingame darbe.

Nu,tikrai tadai

Nu,tikrai tadai portretas
blindos,skant! Svieta lygino!

matot.... policijos pareigunais prisistate....

matot.... policijos pareigunais prisistate.... portretas
i dare viska ka norejo.... a pareigunai kai paz zmones kaip laukiniai lauziasi ko neprissitato pareigunais ?.... problema... pareigunai per daug valdzios turi...nebaudziami draskosi....uztat i nusikalteliai prisitae pareigunu vardu nebaudziami daro ka nori.... uztektu padaryt taip ka pareigunai pas zmogu be teismo nutarties be igaliojimo be savininko sutikimo lauztis negaletu i vsio... puse problemu kaip ranka nuimtu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių