Svarbus posūkis žiauriai sumuštos jurbarkietės tyrime: mergina davė parodymus

  • Teksto dydis:

Po dviejų mėnesių gydymo šiandien Tauragės teisme įvyko pirmasis žiauriai sumuštos septyniolikmetės liudijimas.

Kaip portalui kauno.diena.lt teigė jurbarkietės advokatas Mindaugas Vasiliauskas, apklausa buvo vykdoma už uždarų durų, nes jo ginamoji – nepilnametė.

„Mergina buvo apklausta Tauragės apylinkės teisme įrengtame vaiko apklausos kambaryje vaizdo konferencijos metu. Apklausoje dalyvavo ir vaiko teisių specialistai, su ginamąja kartu buvo psichologė“, – detalizavo jurbarkietės advokatas.

M. Vasiliauskas teigė, kad posėdyje taip pat buvo prašoma pratęsti kardomąją priemonę nusikaltimu įtariamam septyniolikmečiui. Sprendimą dėl kardomosios priemonės pratęsimo teisėja turėtų priimti pirmadienį.

Birželio pabaigoje šį žiaurų įvykį tiriantys prokurorai portalui kauno.diena.lt teigė, jog visi ikiteisminio tyrimo veiksmai atliekami taip, jog merginos apklausa būtų tarsi paskutinis taškas.

„Iki tol, kol nukentėjusioji galės duoti parodymus, siekiama atlikti visus kitus tyrimui reikalingus veiksmus. Tuomet, po jos paklausos, sudėti visus taškus ant „i“, nebent ji atskleis detales, kurioms patikslinti dar reikės laiko“, –  tuomet detalizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Komunikacijos vyr. specialistė Ignė Rotautaitė-Pukenė.

Primename, kad tyrimą dėl gegužės 26 d. padaryto nusikaltimo atlieka Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai ir bylos tyrimą kuruojanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė.

Nusikaltimu įtariamas vaikinas iškart po nelaimės kaltės nepripažino, nors yra daug liudininkų, mačiusių jį smurtaujant. Gavus pagrįstų duomenų, kad nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti, įtariamajam, kuris kelias dienas buvo laisvas, pritaikytos papildomos kardomosios priemonės – namų areštas ir intensyvi priežiūra užsegant apykoję, siekiant atimti bet kokias galimybes jam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų.

Žiauriai sumušta mergaitė iš Kauno klinikų išleista birželio 12 d. Ji iškart nuvežta gydymui į reabilitacijos kliniką.

Išleidžiant jurbarkietė trumpoje spaudos konferencijoje situaciją pristatė ją operavęs Kauno klinikų Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos gydytojas dr. Marijus Leketas.

„Buvo išmuštas vienas dantis, kiti šiek tiek sutrenkti, bet jie atliks savo darbą. Vieną dantį reiks atstatyti, tai bus daroma po pusmečio“, – tolesnį gydymo planą dėstė gydytojas.

„Kakle taip pat buvo nustatytas sužeidimas. Poliežuvinis kaulas buvo sužalotas. Išskirtinio gydymo tam nereikėjo“, – paaiškino gydytojas.

Pasak M. Leketo, tokie sužalojimai nėra dažni, tačiau jų pasitaiko: tiek dėl smurtinių nusikaltimų, tiek dėl eismo nelaimių ar įvykių darbe.

„Tai tikrai nėra įprastiniai sužalojimai. Dvigubas apatinio žandikaulio lūžimas yra gana sudėtingas sužalojimas“, – sakė jis.

Mergaitę operavęs gydytojas nesiryžo vertinti sužalojimų stiprumo. Tai, pasak jo, turi spręsti medicinos ekspertai.

Klinikose sumuštai mergaitei buvo teikiama psichologinė pagalba.

Vėliau su žurnalistais sutikęs pabendrauti mergaitės tėtis atviravo, kad psichologiškai mergaitė dar toli gražu ne tokia, kokia buvo.

Grasino užmušti

Vyras sakė per daug neklausinėjantis dukros apie kraupios nakties įvykius bei tai, kas išprovokavo tokį mušeikos elgesį.

„Dukra gynėsi, šaukė. Kai ji gynėsi, tai jis sakė: „Užmušiu“. Grasino ją užmušti“, – prisiminimų nuotrupas minėjo paauglės tėvas.

Tėvas leido suprasti, kad kuo daugiau mergaitė gynėsi, tuo stipriau užpuolikas ją talžė.

Vyras prisipažino nenorintis susitikti su dukrą sumušusiu vyruku ar jo šeima. Tiesa, jie, pasak tėvo, ir nebandė susisiekti.

Vyrą stebina, kad mergaitei padaryti sužalojimai yra vertinami kaip nesunkūs. Jo nuomone, sužalojimai yra sunkūs.

Jau pirmosiomis dienomis po Tauragės rajone kaimo turizmo sodyboje įvykdyto nusikaltimo žiauriai sumuštai ir bandytai išžaginti merginai sujudo padėti visa Lietuva – surastas teisininkas, surinkta pakankamai pinigų gydymui.

Teigiama, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi Jurbarko rajone žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Jei sumušimai nesunkus , reiktu leisti analogiškai atsilyginti tam balvonui.

Aš portretas
Tėvas tai molis kažkoks. Atrodo lyg bijotu kažko

Arunas

Arunas portretas
An sakos velnia
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių