Pereiti į pagrindinį turinį

Globos namus purto prostitucijos skandalas

2015-01-19 11:52

Vaikų globos namų gyventojų saugumu turėtų pasirūpinti jų administracija, policija įsikištų, pranešus apie galimą nusikalstamą veiką, pirmadienį žurnalistams sakė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Redakcijos archyvo nuotr.

Vaikų globos namų gyventojų saugumu turėtų pasirūpinti jų administracija, policija įsikištų, pranešus apie galimą nusikalstamą veiką, pirmadienį žurnalistams sakė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

„Tikrai tą girdėjau ir esminis dalykas, matyt, yra tų vaikų gyvenimas ir socializacija, nes vaikų globos namai, socializacijos namai nėra policijos arba vidaus reikalų sistemos struktūriniai padaliai. Ta informacija pirmiausia turi būti prieinama ir jaučiama mokyklos arba vaikų namų administracijai“, - pirmadienį žurnalistams sakė ministras, paklaustas, ar jam žinoma padėtis Švėkšnos specialiojo ugdymo centre, kai esą nepilnametės už pinigus teikia seksualines paslaugas.

Jis pabrėžė, kad kilus įtarimams ar paaiškėjus įtartinoms aplinkybėms globos namų administracija turėtų informuoti tiek vaiko teisių apsaugos tarnybas, tiek policiją.

„Vykdyti žvalgybinę veiklą tarp vaikų, nesant tam pagrindo, policija neturi galimybių ir nemanau, kad tai reikia daryti. Pirmiausia signalas turi ateiti iš tos aplinkos, kurioje tie vaikai gyvena“, - tvirtino S.Skvernelis.

Anot jo, tuomet per baudžiamąjį persekiojimą policija galės imtis visų reikiamų priemonių.

Sekmadienį pranešė TV3 laida „Savaitės komentarai“ pranešė, kad Švėkšnos specialiojo ugdymo centre nepilnametės mergaitės pardavinėja jaunesnes savo bendramoksles seksualinių nuotykių norintiems vyrams. Pradėti keli atskiri ikiteisminiai tyrimai dėl sąvadavimo ir pelnymosi iš nepilnamečio asmens prostitucijos, juose figūruoja penkios 15-17 metų merginos.

Švėkšnos specialiojo ugdymo centro direktorė Laima Navickienė teigia, kad vyrai atvažiuoja iš Kauno, Klaipėdos.

„Mes stabdome, mūsų darbuotojai kitą kartą ir duris laiko (...). Bet kartais (mergaitės) tiesiog išneša šiukšles ir su šlepetėmis išvažiuoja“, – apie situaciją pasakoja direktorė.

Ji sakė esanti įsitikinusi, kad visuose vaikų globos namuose su mergaitėmis yra šitaip elgiamasi.

Švėkšnos specialiojo ugdymo centras – pagrindinės mokyklos tipo specialiojo ugdymo centras, elgesio ir emocijų sutrikimų turintiems mokiniams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų