Tadžikams atgaila teisme nepadėjo

Klaipėdos apygardos teisme nuosprendį išklausė trys tamsaus gymio vyrai. Vieno jų žmona teismo salėje sėdėjo prisidengusi veidą, o išgirdusi, kad vyras namo grįš tik po poros metų, prapliupo verkti.

Shokhrukh Abdulloev, Isfandiyor Akhtamov ir Rustam Sattorov yra tadžikai, Lietuvoje gyvenantys ne vienus metus. Visi trys vyrai oficialiai nedirba, verčiasi prekiaudami naudotų automobilių detalėmis.

Pernai šie svetimšaliai buvo įtarti nelegalų gabenimu per Lietuvos Respublikos valstybės sieną už atlygį.

Vyrai koordinavo, kuris kada pasitiks per Luizės tiltą ateinančius savo tautiečius, derino valstybės sienos perėjimą, įkalbinėjo pasieniečius nematyti akivaizdžiai suklastotų Šengeno vizų.

Pernai birželio pradžioje į mūsų šalį, padedamas minėtų tadžikų, prasmukęs vyras neliko Lietuvoje, tad jo apklausti pareigūnams nepavyko. Apie tai tyrėjams tapo žinoma tik vėliau, tad nenustatyta, ar pasienietis tyčia nepastebėjo tadžiko dokumento klastotės.

Užsienietis atvyko į Lietuvą ir netrukus dingo ES platybėse.

Kai pareigūnai susivokė, kad tadžikai bando tarpininkauti nelegaliam savo tautiečių atvykimui, surengė pasalą. Tardamiesi su pasieniečiu tadžikai nežinojo, kad tai yra nusikalstamos veikos modelis.

Praėjusių metų rugpjūčio viduryje tie patys tadžikai pasistengė legalizuoti tadžikių motinos ir dukros atvykimą. Abi buvo iš Lietuvos deportuotos, o pagalbininkai oficialiai tapo įtariamaisiais.

Bet ir to buvo maža. R.Sattorov pernai rudenį stengėsi, kad į Lietuvą nelegaliai per Luizės tiltą pereitų visa tadžikų šeima, bet vyras jau buvo sekamas, tad šeimyna net nebuvo įleista į mūsų šalį ir turėjo grįžti į Kaliningrado sritį, o "geradarys" atsidūrė už grotų.

Teisiami tadžikai labai gailėjosi nusižengę Lietuvos įstatymams, pripažino kaltę ir taip užsitikrino, kad paskirta bausmė jiems būtų iškart sumažinta trečdaliu.

Jie tikino, kad jokios materialinės naudos nesiekė, tiesiog, pagal jų papročius, tadžikas tadžikui turi padėti, todėl jie derinę tautiečių atvykimą, patys juos vežė į Marijampolę ir talkino kitais būdais.

Sh.Abdulloev anksčiau buvo du kartus teistas už panašius dalykus, todėl jam skirta griežtesnė nei tautiečiui bausmė. Jis už grotų praleis trejus metus. Tiek pat skirta praleisti už grotų ir R.Sattorov, nes jis įvykdė tris nusikaltimus.

I.Akhtamov sulaukė švelnesnės bausmės – dveji metai ir 10 mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam jo

tam jo portretas
Ką reiškia NEDEPARTUOJA?

jo

jo portretas
O KODEL NEDEPARTUOJA

Robis

Robis  portretas
Toks jaunas o jau Tadžikas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių