Tauragės apskrityje daugiabučius renovavusios įmonės vadovai bus teisiami dėl papirkimo

  • Teksto dydis:

Tauragės apskrityje daugiabučius renovavusios statybų įmonės direktorius ir gamybos vadovas bus teisiami dėl papirkimo ir dokumentų klastojimo, trečiadienį pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Anot prokuratūros, Klaipėdoje registruota statybų įmonė pernai pavasarį įsipareigojo atlikti beveik 600 tūkst. eurų vertės rangos darbus dviejuose renovuojamuose daugiabučiuose. Pagal sutartis bendrovė privalėjo nurodyti faktiškai atliktų darbų kiekį ir jų vertę bei šią informaciją pateikti savivaldybės valdomai įmonei.

Savivaldybės įmonė buvo paskyrusi atsakingą darbuotoją, kuris, patikrinęs, ar gautuose dokumentuose nurodyti darbai atitinka faktiškai atliktus, juos patvirtindavo savo parašu.

„Tyrimo metu paaiškėjo, kad kaltinamieji, manoma, norėdami pasipelnyti, galimai davė kyšį valstybės tarnautojui prilygintam asmeniui, kuris buvo atsakingas už daugiabučių namų atnaujinimo programos projekto įgyvendinimą ir sutartinių įsipareigojimų vykdymo priežiūrą bei atliktų darbų priėmimą“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Teisėsauga įtaria, kad kaltinamieji iš viso galėjo pasiūlyti 6 tūkst. eurų už tai, kad darbuotojas dokumentuose nurodytų ne faktiškai atliktus, o projektinius, didesnės apimties statybų darbus. Jei tai būtų pavykę, savivaldybė ir jos gyventojai būtų patyrė finansinių nuostolių.

Prokuratūros atstovė Viktorija Raštutytė BNS informavo, kad apie tai, jog jam siūlomas kyšis, teisėsaugai pranešė pats savivaldybės įmonės darbuotojas, turėjęs tikrinti darbus.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai, jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Bylą nagrinės Tauragės apylinkės teismo Šilalės rūmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių