Pereiti į pagrindinį turinį

Įmonei Žibininkuose – mažesnė bauda

2017-11-02 18:01
BNS inf.

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad pramogų komplekso HBH savininkė, direktorė ir dvi darbuotojos gali būti atleistos nuo atsakomybės pagal laidavimą, įmonei skirta bauda sumažinta.

Laimėjimas: R.Matulevičienei (viduryje) ir jos pavaldinėms teismo sprendimas buvo palankus.
Laimėjimas: R.Matulevičienei (viduryje) ir jos pavaldinėms teismo sprendimas buvo palankus. / Vytauto Petriko nuotr.

Teismas apeliacine tvarka išnagrinėjo už finansinius nusikaltimus nuteistos bendrovės "Žibosa" bylą ir paskelbė sprendimą.

Apylinkės teismo nuosprendis dėl įmonės akcininkės Rados Matulevičienės, direktorės Dalios Aušrienės ir įmonės darbuotojų – Daivos Rudavičienės bei Kristinos Gedvilienės liko nepakeistas.

Kretingos rajono apylinkės teismas šiemet balandžio 7 d. už neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimą bei apgaulingą apskaitos tvarkymą bendrovei "Žibosa" skyrė piniginę baudą, o įmonės akcininkę, direktorę, vyr. finansininkę ir buhalterę-kasininkę dėl jų padarytų nusikaltimų nuo baudžiamosios atsakomybės atleido pagal laidavimą trejų metų terminui.

Šį nuosprendį apskundė ir nuteistosios, ir prokuratūra.

Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegija  konstatavo, kad nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą bendrovė negali būti atleista. Be to, teismas sutiko su įmonės skundo argumentais dėl per griežtos bausmės paskyrimo.

Įmonė teisiama pirmą kartą, nustatytos dvi atsakomybę lengvinančios aplinkybės ir nėra sunkinančių aplinkybių. Padaryta žala – atlyginta, taip sušvelninant pasekmes ir parodant, jog dėl netinkamų veiksmų reikiamos išvados yra padarytos.

Skirtos baudos sumažintos skiriant subendrintą 2 800 MGL (105 448 eurų) baudą.

Teismas įvertino ir aplinkybę, kad kaltinamosios visiškai pripažino kaltę ir tai leido atlikti sutrumpintą įrodymų tyrimą.

Teisėjų kolegijos vertinimu, Apylinkės teismas pagrįstai nusprendė, jog už kaltinamąsias laiduojantys asmenys yra tinkami būti laiduotojais bei verti teismo pasitikėjimo.

Kolegija neturėjo pagrindo nepritarti tokiai išvadai.

Šis Klaipėdos apygardos teismo sprendimas įsiteisėjo nuo paskelbimo dienos, tačiau per tris mėnesius kasacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų