Teismas iš buvusio Skuodo vyriausiojo architekto konfiskavo 6,5 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas iš dalies tenkino prokuroro skundą ir iš buvusio Skuodo vyriausiojo architekto Tomo Bagočiaus, nuteisto už piktnaudžiavimą, konfiskavo kaip kyšį gautus 6,5 tūkst. eurų, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), atlikusi ikiteisminį tyrimą šioje byloje.

Pirmosios instancijos teismas už piktnaudžiavimą tarnyba, dokumentų klastojimą ir kyšininkavimą T. Bagočiui skyrė 19,8 tūkst. eurų baudą.

Taip pat nuteista ir architektui talkinusi Registrų centro matininkė Violeta Gutauskienė, jai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo skirta 12,1 tūkst. eurų bauda.

Nustatyta, kad penkiais atvejais kaltinamasis, veikdamas bendrininkų grupe su jam talkinusia matininke, siekdamas turtinės naudos, susitaręs su fiziniais asmenimis, rengė jiems gyvenamųjų ir ūkio, taip pat pagalbinių pastatų statybos bei rekonstrukcijos projektus.

Bylos duomenimis, projektus kaltinamasis rengė prisidengęs kitų projektuotojų vardais ir nurodydamas šiuos asmenis kaip jo parengtų projektinių dokumentų autorius.

Kaltinamoji – Registrų centro matininkė – penkiais atvejais atliko padėjėjos vaidmenį: vykdydama susitarimą su kaltinamuoju ir žinodama, jog nėra tikroji projektinių dokumentų autorė ir vadovė, pasirašė vyriausiojo architekto parengtuose projektiniuose dokumentuose.

Suklastoti dokumentai buvo panaudoti, pateikiant juos pačiam kaltinamajam derinti bei priimti sprendimą dėl statybos leidimo išdavimo.

Architektas pripažintas kaltu ir už tai, kad paėmė 100 eurų kyšį už teisėtą veikimą, t. y. už konsultacijas dėl tvarto, projektinės dokumentacijos tinkamo parengimo ir greitesnio suderinimo, siekiant šiuos objektus įregistruoti Nekilnojamojo turto registre.

Priėmęs kyšį valstybės tarnautojas ėmėsi veiksmų paskubinti aktualaus projekto rengimo darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maziausiai kalti nukencia

Maziausiai kalti nukencia portretas
Analogu didmiestyje niekas nesutvarko, siauteja 30 metu ir niekur nieko

Algirdas

Algirdas portretas
Puikus , energingas, nuoširdus buvo Skuodo architektas, gaila kad kažkam užkliuvo...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių