Teismas išnagrinėjo šnipinėjimo Rusijai bylą: nuosprendis – lapkritį

Klaipėdos apygardos teismas antradienį baigė nagrinėti šnipinėjimo Rusijai bylą, nuosprendį joje planuojama skelbti lapkričio 12 dieną, BNS informavo teismo atstovė Dovilė Saulėnienė.

Antradienio posėdyje buvo baigtos sakyti baigiamosios kalbos. Kokias bausmes byloje pasiūlė prokuroras, nei teismas, nei prokuratūra BNS anksčiau neatskleidė, motyvuodami tuo, kad byla nagrinėjama neviešuose posėdžiuose.

Už šnipinėjimą asmuo gali būti nubaustas laisvės atėmimu nuo trejų iki penkiolikos metų.

Šioje byloje teisiami du Lietuvos piliečiai, jie, bylos duomenimis, vienas su kitu nebuvo pažįstami ir veikė atskirai, tai visuomenininkas Baltijos jaunimo asociacijos „Juvenis“ generalinis direktorius Aleksėjus Greičius ir Mindaugas Tunikaitis.

Manoma, kad į nusikalstamas veikas prieš Lietuvos valstybę juos įtraukė tas pats asmuo – Rusijos Federalinės saugumo tarnybos Karaliaučiaus srities pasienio valdybos pareigūnas, prisistatęs išgalvota tapatybe ir puikiai kalbantis lietuviškai.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus iš Valstybės saugumo departamento Žvalgybos įstatyme numatytomis priemonėmis surinktą medžiagą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Kam iškart prie sienos, baisiausia bausmė tiesiog išsiùst į rusijà

Tikra tiesa

Tikra tiesa portretas
Tai reiški, kad Lietuvos KGB seka ir šnipinėja visus Lietuvos piliečius. Nepaklusniems kurpiamos bylos, neva už śnipinėjimą.

9 gr

9 gr portretas
Prie sienos statyti parazitus!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių