Teismas: namo administratorius turės atlyginti už nukritusios šakos apgadintą automobilį

Daugiabučio namo administratorius turės atlyginti beveik 9 tūkst. eurų žalą už nukritusios medžio šakos apgadintą automobilį, pirmadienį paskelbė Klaipėdos apylinkės teismas.

Civilinę bylą pagal K. N. ieškinį bendrovei „Civinity namai Klaipėda“ išnagrinėjęs teismas nusprendė, kad už administruojamo namo teritorijoje augančių medžių priežiūrą atsakinga bendrovė nesilaikė pareigos želdinius tvarkyti taip, kad jie nekeltų pavojaus eismo dalyviams.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Pasak pranešimo, ieškovas K. N. kreipdamasis į teismą nurodė, jog 2020 metų rugpjūčio 30 dieną prie namo, nukritus medžio šakai, buvo apgadinta jam priklausanti transporto priemonė „Toyota Land Cruiser“.

Jis prašė iš namą administruojančios bendrovės priteisti 8,9 tūkst. eurų žalos atlyginimą, 5 proc. dydžio metines palūkanas procesines ir bylinėjimosi išlaidas.

Bendrovė ieškinį prašė atmesti nesutikdama, kad ieškovo nurodoma žala atsirado dėl netinkamai vykdytų teisės aktuose jai nustatytų pareigų.

Ji teigė, kad Želdynų ir želdinių apsaugos taisyklės nenumato pareigos atsakovei, kaip namo bendrojo naudojimo objektų administratoriui, atlikti namo naudojamame žemės sklype esančių želdynų ir želdinių inventorizavimą.

Teismas, išanalizavęs byloje surinktus įrodymus, padarė išvadą, kad atsakovei buvo pavesta žemės sklypo priežiūra, kuri turėjo apimti ir žemės sklype augančių medžių priežiūrą, todėl atsakovei kyla pareiga atsakyti už padarytą žalą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O nenorit pasidomėt

O nenorit pasidomėt portretas
kas šį pastatą vis ,,rodo" kaip remontuojamą ir ima iš saviv.pinigus ?

to kopustas

to kopustas portretas
Na kaip suprantame.nesuvokiare kas yra medžių priežiūra ir kas yra jų kirtimas. Tad.nenustabu kad viską naikinate kirsdami visus brandžius medžius nesugebėdavo teisiog jų prižiūrėti.

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Būtinai reikia bauduot nes tų medžių jie pjaut nenori, gal po tokios baudos atsiras ūpas medžius pjauti cha, cha, cha...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių