Teismas sumažino neblaiviai vairavusiai moteriai skirtą teisių atėmimo terminą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį nusprendė sumažinti moteriai, kuri vairavo lengvai apgirtusi, skirtą teisių atėmimo terminą nuo vienerių metų iki trijų mėnesių.

Prie vairo sulaikytai moteriai, kuriai buvo nustatytas 0,46 promilės girtumas, policija nutarimu buvo skyrusi 800 eurų baudą ir atėmusi teisę vairuoti vieneriems metams. Moteris baudą sumokėjo, tačiau apskundė teisės vairuoti atėmimo terminą.

Pirmasis skundą nagrinėjo Klaipėdos apylinkės teismas, kuris iš dalies sutiko su moters argumentais ir sutrumpino jai skirtą teisės vairuoti atėmimą iki trijų mėnesių. Su šiuo sprendimu šįkart nesutiko policija, kuri teigė, kad byloje nebuvo nustatyta aplinkybių, dėl kurių nuobauda galėtų būti švelninama.

Skundą nagrinėjęs apygardos teismas pažymėjo, kad teismas privalo turėti galimybę, atsižvelgdamas į reikšmingas bylos aplinkybes, individualizuoti įstatyme nustatytą griežtą nuobaudą ir skirti mažesnę.

„Nagrinėjamu atveju, be nuobaudos individualizavimui svarbių šeiminių aplinkybių, labai svarbūs administracinėn atsakomybėn traukiamą asmenį teigiamai charakterizuojantys duomenys, ar asmuo anksčiau baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, taip pat svarbus ir nustatyto neblaivumo laipsnis, jei jis tik nežymiai viršija leistiną normą“, – akcentavo teismas.

Klaipėdos apygardos teismas taip pat pabrėžė sutinkantis su policijos skundo argumentu, kad vien tai, jog moteriai būtina vykti į darbą kitame rajone bei tai, kad jis rūpinasi senyvo amžiaus ligotais artimaisiais, nėra išskirtinė aplinkybė, dėl kurios jai galėtų būti skirta mažesnė nuobauda.

„Esminės reikšmės turėjo tai, kad moteris yra charakterizuojama teigiamai, labai daug metų vairuoja automobilį, tačiau nė karto nebausta už Kelių eismo pažeidimus. Tai parodo, kad ji nėra linkusi pažeidinėti Kelių eismo taisykles, o šis nusižengimas buvo tik atsitiktinio pobūdžio. Moteris nuo pat pradžių atsakomybės nevengė, dėl padaryto nusižengimo nuoširdžiai gailėjosi, kritiškai įvertino savo elgesį“, – rašoma teismo pranešime.

Teismo teigimu, nuobaudos tikslai bus pasiekti atėmus teisę vairuoti ir trumpesniam terminui.

Ši nutartis įsiteisėja nuo jos paskelbimo dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Patogu moterim,paima dėl drasos,dėl smagumo ir veza vaikucius ... teismai saugokit jas, ką cia vaikai...

senelis

senelis portretas
dar dainininkas pupu DIEDĖ smetonos laikais buvo gaves turmos uz dainelę LIETUVA švogerių kraštas

Anonimas

Anonimas portretas
ta bobike kas kieno = giminaite = ! 100000%
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių