Teismui perduota byla dėl galimos korupcijos organizuojant Jūros šventę Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kyšininkavimu kaltinamas buvęs viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Liutauras Galinis.

Kaltinimai papirkimu pareikšti vienos renginių techniniu aptarnavimu užsiimančios įmonės direktoriui M. M. bei jo vadovaujamai įmonei, kaip juridiniam asmeniui.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvęs „Klaipėdos šventės“ vadovas paėmė tūkstančio eurų kyšį.

Įtariama, jog už jį buvo siekiama, kad verslininko M. M. vadovaujamai ir su juo susijusioms bendrovėms būtų sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti bei laimėti 2021 metų Jūros šventės renginiams skirtos įrangos ir paslaugų įsigijimo viešuosius pirkimus.

Organizuodamas šiam renginiui reikalingos įrangos bei paslaugų viešąjį pirkimą L. Galinis, manoma, veikė neteisėtai, neužtikrino objektyvių ir skaidrių pirkimo procedūrų, davė neteisėtus nurodymus tiesiogiai pavaldiems asmenims, kad M. M. atstovaujamai įmonei būtų sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti viešuosius pirkimus.

Bendra su M. M. vadovaujama ir su juo susijusiomis įmonėmis sudarytų sutarčių vertė viršijo 47 tūkst. eurų.

Už kyšininkavimą numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Asmuo, kuris susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na taip

Na taip portretas
čia perduota o Gėbliauskienės organizuojamas džiasfestivalis yra nieko tokio? Stebinančias neatitinkančias fakto išlaidas ir nurašymus galima priimti kaip natūralius dalykus?

Pasiekimas

Pasiekimas portretas
Žiobriuks išėjio pačiu laiku.. Pakliūna tik 'mailius",

Korupcijos tūzai

Korupcijos tūzai portretas
žvengia iš šios aprašytos galimos korupcijos... Tik tokius perduoda teisman...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių