Teismui perduota į moters pagalbos šauksmą nesureagavusių policijos pareigūnų byla

  • Teksto dydis:

Antradienį Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokurorė surašė kaltinamąjį aktą baudžiamojoje byloje ir Klaipėdos rajono apylinkės teismui perdavė nagrinėti bylą dėl didelį atgarsį visuomenėje sukėlusio įvykio, kai laiku nesulaukusi policijos pagalbos buvo nužudyta Klaipėdos rajono gyventoja, daugiavaikė motina.

Kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 229 str. (tarnybos pareigų neatlikimas) pareikšti Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo grupės specialistui 37 m. V.V. bei vyresniajam postiniui 31 m. R. R.

Ikiteisminio tyrimą atlikę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vidaus tyrimų poskyrio tyrėjai nustatė, kad minėti pareigūnai šių metų vasario 11 d. budėjo Klaipėdos rajono policijos komisariate. Elektroninio ryšio priemonėmis apie 18.45 val. gavę ,,C“ kategorijai priskirtą pranešimą apie užregistruotą įvykį, jie tinkami nesureagavo į moters pagalbos šauksmą, t.y. į įvykio vietą – Lūžgalių k., Klaipėdos r. laiku neišsiuntė policijos pajėgų pateiktai informacijai patikrinti ir daromam teisės pažeidimui užfiksuoti bei nusikaltimui užkardyti. Policijai skambinusi moteris pranešė, kad jos vyrui teismo sprendimu yra uždrausta artintis prie jos, tačiau jis, galimai būdamas neblaivus, šiuo metu atvyko į jos namus, kuriuose yra mažamečių vaikų, todėl moteris laukia atvykstant policijos.

„Tokiu savo neveikimu Klaipėdos rajono policijos komisariate budėję pareigūnai, būdami statutiniai valstybės tarnautojai, pažeidė kelių įstatymų bei teisės aktų reikalavimus, sulaužė duotą priesaiką ir pažemino pareigūno vardą, taip sudarydami sąlygas formuotis neigiamai visuomenės nuomonei apie policijos, kaip institucijos, atsakingos už asmens ir visuomenės saugumą bei viešosios tvarkos užtikrinimą, neveiklumą bei nesugebėjimą tinkamai atlikti jai pavestų funkcijų. Dėl to policijai, kaip institucijai, bei valstybei padaryta didelė neturtinė žala“, – nusikaltimo sudėties esmę pakomentavo kaltinamąjį aktą byloje surašiusi bei valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokurorė Kristina Blinstrubienė.

Prokurorės teigimu, abiejų kaltinamųjų atsakomybę lengvinančių bei sunkiančių aplinkybių nenustatyta, civilinis ieškinys byloje nepareikštas.

Įstatymas už tarnybos pareigų neatlikimą numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Primintina, kad baudžiamoji byla dėl itin žiauraus šeimos nario nužudymo šiuo metu yra nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme, kaltinimai byloje pareikšti nužudytosios moters vyrui 38 m. P. V.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
ziurek net ir tos baudos negaus ,juk varnas varnui akies nekerta

emigrant

emigrant portretas
Atsipirks bauda iki 100 litu :))))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių