Pereiti į pagrindinį turinį

Telšių rajone demaskuotas dar vienas naminukės fabrikėlis

2015-01-22 14:00
DMN inf.
Asociatyv. nuotr. Asociatyv. nuotr.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai, sausio 20-osios vakarą Telšių r., Tryškiuose, aptikę gaminamą naminę degtinę, kovą su akcizinių prekių kontrole tęsia toliau. Vykdant sustiprintą prevencinę priemonę, tikrindami iš anksto gautą informaciją dėl nelegalios piliečių veikos, pareigūnai lankė atokias Telšių r., Degaičių seniūnijoje esančias sodybas. Vienoje jų, apie 11.30 val., turima informacija pasitvirtino – vienkiemyje, pagalbiniame pastate, aptiktas įkurdintas naminės degtinės gamybos fabrikėlis.

Pareigūnams besisvečiuojant nelegaliame fabrikėlyje, netrukus prisistatė ir pats šeimininkas – 53 metų Telšių r., Eigirdžių k. gyventojas. Spėjama, kad kaip tik tuo metu, į vienkiemį vyriškis atvyko pratęsti gamybos proceso – iš šalia sumontuotos įrangos aptikto beveik 300 litrų raugo gaminti stipraus alkoholinio gėrimo – naminukės. Be įrangos naminei degtinei gaminti ir paruošto raugo, pareigūnai aptiko ir galutinio gamybos produkto – apie 17 litrų „velnio lašų“. Nelegalią įrangą, raugą ir naminę degtinę pareigūnai išėmė.

Nustačius įtariamojo tapatybę, paaiškėjo, kad praėjusiais metais vyras už naminės degtinės gamybą jau teistas. Iš savo praeities klaidų nepasimokiusio piliečio atžvilgiu vėl pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. (Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas) 1 d. Jam gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tos pačios dienos vakarą, griežtos kontrolės metu, pareigūnai aplankė ir gerai pažįstamą, ne kartą baustą 69 metų pilietę, gyvenančią Telšių r, Rainiuose. Jos namuose, kambario spintelėje, rasta ir išimta 41 cigarečių „Minsk“ pakelis su baltarusiško pavyzdžio banderolėmis. Šios pažeidėjos atžvilgiu pradėta administracinė teisena. Už neteisėtą veiką moteris privalės sumokėti piniginę baudą.

Policijos pareigūnai dėkoja neabejingiems gyventojams, kurie informuoja apie nelegalią piliečių veiką ir padeda užkirsti kelią šešėlinei akcizinių prekių rinkai. Itin griežtą kontrolę pareigūnai vykdys ir toliau,  todėl gyventojų prašoma, turint informacijos apie bet kokią neteisėtą veiką, informuoti Telšių apskr. VPK Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnams, tel. (8 444) 60343, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 444) 60345, bendruoju pagalbos telefonu 112, el. paštu: [email protected] arba užsukti į policijos komisariatą, Karaliaus Mindaugo g. 1, Telšiuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų