Ugniagesiai uostamiestyje gelbsti ir kates, ir arklius

Ugniagesiams gelbėtojams vėl teko vaduoti katiną. Gyvūnas įstrigo tarp praviro plastikinio lango ir rėmo.

Gelbėtojus ankstų pirmadienio rytą išsikvietė Palangoje, Medvalakio gatvėje, gyvenanti moteris. Pati šeimininkė nesugebėjo pagelbėti savo augintiniui, jis įstrigo ir garsiu kniaukimu skelbė apie ištikusią nelaimę.

Nors Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Marius Garbenis visai neseniai kalbėjo, kad karantino metu saugos darbuotojus nuo nereikalingų kontaktų ir prašys nevykdyti nebūdingų ugniagesiams funkcijų, šį kartą ugniagesiai sutiko padėti palangiškei.

Gelbėtojai apsimovė apsaugines pirštines ir gyvūną iš lango gniaužtų išvadavo.

"Nesibaigianti melodija su tais katinais. Mes atsižvelgiame į konkrečią situaciją. Kai gyvūno šeimininkas verkia, ugniagesys negali apsisukti ir palikti jo nelaimėje. Reikia atsižvelgti į žmogiškuosius faktorius. Aišku, katinų gelbėjimas nėra mūsų funkcija, bet kartais tiesiog nėra kitos išeities. Kad ir pastarasis atvejis Palangoje. Jeigu katinas kniaukia, rėkia iš skausmo, o mes paliktume jį nugaišti, tai nebūtų gražu. Kategoriškai teigti, kad mes kažko nedarome ar nedarysime, neišeina, kartais žmonėms reikia pagelbėti", – svarstė ugniagesių vadas.

Ugniagesiams tenka atlikti daugybę įvairių gelbėjimo darbų, kurie kartais kelia nuostabą. Neretai pavojingų nuotykių patiria maži vaikai.

Kartais patys ugniagesiai stebisi, kokių darbų atlikti jie kviečiami.

Pernai jiems teko Smiltynėje iš Kuršių marių traukti nugaišusį ir gerokai apirusį ruonį. Šaltesnę žiemą tenka gelbėti į ledą įlūžusius miško žvėris.

Neseniai ugniagesiams teko iš šulinio traukti arklį.

M.Garbenis patikino, kad iš visų gyvūnų būtent katės dažniausiai patenka į keblias situacijas, iš kurių jas vaduoja ugniagesiai.

"Pasakyti vienareikšmiškai, kad tokių darbų nedarysime, būtų sudėtinga. Pirmiausia stengiamės padėti žmonėms, – patikino Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas. – Šiuo metu labiausiai džiaugiamės, kad pavyko išsaugoti visus komandos narius sveikus."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasė

Stasė portretas
Labai gerbiu ir pasitikiu ugnegesiais jie padeda vargšeliams gyvūnėliams atsidūrusiems bėdoje , gelbėje žmionis atsidūrusius ugnies spastuose linkiu laimės tokiame pavojingiame darbe Ačiū Jums gerieji mūsų gelbėtojai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių